Administratorul fabricii de mobilă de la Pildești (comuna Cordun), care a atacat cu drujba și toporul echipa de inspectori de muncă, aflată în control pentru depistarea muncii la negru, a fost sancţionat cu amenda maximă permisă de lege – 10.000 lei. Cuantumul amenzii și procesul verbal au fost trimise pe adresa firmei joi, 21 iunie, de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamț, sancțiunea fiind dată pentru că bărbatul a împiedicat derularea verificărilor.

10.000 lei amendă patronului care i-a atacat pe inspectorii ITM, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Procesul verbal care include sancțiunea de 10.000 lei amendă contravenţională pentru împiedicarea exercitării controlului, aşa cum prevăd dispoziţiile art. 23 alin.1 din Legea nr. 108/1999, a fost transmis ieri prin poștă angajatorului din Pildești-Cordun”, a declarat juristul Ioan Popescu, șeful ITM Neamț.

Incidentul, care este cercetat într-un dosar penal de ultraj, s-a petrecut marți, 19 iunie,la o societate care nu mai fusese controlată în ultimii ani de inspectorii de muncă. (C.I.)

Articolul precedentProiectul „Gândesc, vorbesc şi acţionez pro-integritate”, ediţia I
Articolul următorVaporaș stricat pe Lacul Bicaz, 24 de turiști – transportați de pompieri
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.