10.000 de lei pentru catacombele de la Trifești, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAleșii județeni au ratificat luni, 31 octombrie, în cadrul ședinței CJ Neamț, proiectul de hotărâre privind acordarea unui ajutor financiar în cuantum de 10.000 de lei comunei Trifești. Banii provin din fondul de rezervă bugetară și sunt destinați înlăturării efectelor fenomenelor de alunecare și prăbușire de teren produse aici. O casă din Trifești aproape că s-a prăbușit zilele trecute, pe fondul ploilor abundente din ultima perioadă și al faptului că sub imobil se afla un tunel adânc de 5 metri, vechi de 500 de ani.

„În urma unei informări a Primăriei Trifeşti privind producerea unei prăbuşiri de teren la locuinţa unui cetăţean din satul Trifeşti, care a determinat distrugerea  structurii de rezistenţă a imobilului şi evacuarea proprietarului, prin ordin am dispus Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de seisme, alunecări şi prăbuşiri de teren să evalueze situaţia la faţa locului şi să întocmească un proces verbal de constatare. Astfel, conform celor concluzionate de membrii Grupului deoarece în vecinătatea zonei periculoase există, atât locuinţe, cât şi instituţii publice şi obiective sociale, am hotărât că este necesar să fie convocat CJSU pentru analizarea situaţiei şi stabilirea unor măsuri pentru punerea în siguranţă a zonei respective”, a spus în ședința de vineri, 28 octombrie, prefectul Niculina Dobrilă.

Printre cele 8 măsuri de protecție emise de Prefectură s-a aflat și acordarea acestui ajutor financiar provenind de la CJ Neamț. (Ana MOISE)

Articolul precedentZănești: Inaugurarea Muzeului Satului. Galerie foto
Articolul următorSANITAS a suspendat acțiunile de protest
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.