0:00

10.000 de lei amendă pentru traversarea prin albia apelor cu mașina, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎncepând din 6 iunie a intrat în aplicare Legea nr. 176 din 3 iunie care este practic noua Lege a pescuitului, resursele acvatice și habitatele acvatice naturale. Printre multe altele, la capitolul răspunderi și sancțiuni, la art. 54 litera g, constituie contravenție și se pedepsește cu unele dintre cele mai mari amenzi, între 6.000 de lei și 10.000 de lei, circulația autovehiculelor de orice tip și transportul cu orice mijloace al buștenilor prin albia minoră a râurilor și pâraielor din zona de munte”.

Sancțiunea nu este una nouă, ea exista și până acum, chiar dacă nu este prea bine cunoscută, doar că acum amenzile sunt mai usturătoare. Pentru circulația autovehiculelor de orice tip și transportul cu orice mijloace al buștenilor prin albia minoră a râurilor și pâraielor din zona de munte, șoferii riscau, până la apariția noii legi, amenzi de până la 8.000 de lei.

Bineînțeles că amenzi la fel de usturătoare vor primi cei care pescuiesc în perioada de prohibiție și în zonele de protecție. În general noua lege vine să înăsprească sancțiunile din domeniu din dorința de a reduce infracțiunile și contravențiile în privința pescuitului.

Angela Croitoru

Articolul precedentFormația “Azur” revine la Piatra-Neamț
Articolul următorTrei persoane rănite după un accident la Tupilați
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.