0:00

Poliția Română a anunțat organizarea unui concurs pentru ocuparea a 1.053 de posturi de ofițeri de poliție. Din acestea, 600 de posturi sunt destinate trecerii din corpul agenților în corpul ofițerilor, iar 453 de posturi sunt disponibile prin încadrare directă, din sursă externă. La nivelul județului Neamț, Inspectoratul de Poliție Județean Neamț va scoate la concurs 20 de posturi, distribuite astfel: 5 posturi ofițer de poliție la Serviciul Investigații Criminale, 3 posturi ofițer de poliție la Serviciul Ordine Publică, 3 posturi ofițer de poliție la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, 2 posturi ofițer de poliție la Serviciul Comunicații și Informatică, 2 posturi ofițer de poliție la Biroul Pregătire Profesională, 1 post ofițer de poliție la Serviciul Rutier, 1 post ofițer sociolog la Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalităţii, 1 post ofițer de poliție la Biroul Siguranță Școlară, 1 post ofițer de poliție la Serviciul Resurse Umane, 1 post ofițer de poliție la Serviciul Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative.

1.053 de posturi de ofițeri de poliție scoase la concurs de Poliția Română, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎnscrierile se vor face online, până la data de 5 iulie 2024, ora 16:00, inclusiv în zilele nelucrătoare. Dosarele de înscriere trebuie să fie complete până la această dată, ulterior nemaiputând fi depuse documente suplimentare.

Posturile scoase la concurs acoperă o gamă largă de specializări, inclusiv acțiuni speciale, analiza informațiilor, arme, explozivi și substanțe periculoase, cazier judiciar, statistică și evidențe operative, cercetarea și prevenirea criminalității, combaterea criminalității organizate, comunicații și informatică, cooperare polițienească internațională, criminalistică, investigarea criminalității economice, logistică, ordine publică, pregătire profesională, protecția martorilor, psihosociologie, resurse umane, rutieră și siguranță școlară.

Informații complete despre posturile disponibile, programul înscrierilor, condițiile de participare, documentele necesare și desfășurarea concursurilor pot fi găsite pe site-ul https://hub.mai.gov.ro/, secțiunea Carieră MAI.

Potrivit IPJ Neamț: „În data de 20 iulie a.c., se va desfășura proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice, respectiv proba practică, pentru candidații înscriși la una dintre următoarele specializări: acţiuni speciale, informare şi relaţii publice, operațiuni speciale, pregătire profesională și relații internaționale, urmând ca la data de 27 iulie, pentru specializările expuse, să fie organizată proba scrisă, de tip test grilă. Pentru toate celelalte specializări, la data de 20 iulie 2024, va fi desfășurată proba scrisă, de tip test grilă”.

Denisa POPA

Foto: IPJ Neamț

Articolul precedentÎncepe procesul crimei pentru o presupusă datorie
Articolul următorMișcarea România Renaște va face un anunț legat de alerile prezidențiale
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.