0:00

Adrian Marin Botez, cunoscut mai mult sub porecla sa celebră Ţâţă, şi Andrei Părpăuţă, o altă vedetă contemporană, au fost prezenţi, în ziua de 21 octombrie, la Tribunalul Neamţ, în procesele care se tot lungesc pentru că mult timp inculpaţii principali n-au fost de găsit. Amândoi au fost aduşi sub pază specială de la Bucureşti, unde sunt cazaţi la loc sigur, şi tot aşa au fost transportaţi înapoi.

Ziua vedetelor la Tribunalul Neamţ: ŢÂŢĂ şi PĂRPĂUŢĂ!, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Adrian Marin Botez

Ţâţă şi 8 dintre oamenii săi au avut termen în procesul Claudiu Pintilie, dar cum instanţa nu reuşeşte să-i adune pe toţi în sală, pentru că unii sunt arestaţi prin Europa, dosarul a fost disjuns, iar judecata va merge înainte doar în privinţa celor care sunt „disponibili” prin aresturile patriei. Următorul termen al procesului, care deja are o vechime mai mare de doi ani, a fost stabilit pentru 18 noiembrie.

Cauza priveşte un scandal dintr-un club, unde Ţâţă şi cei 8 oameni ai lui s-au certat cu Claudiu Pintilie. Când s-a simţit în pericol, acesta l-a sunat pe tatăl său, care i-a venit în ajutor şi totul s-a sfârşit cu o bătaie generalizată. Fiind vorba despre Ţâţă şi gruparea lui, dosarul a fost preluat de DIICOT, iar cercetările încadrate la „iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup”, motiv pentru care ancheta a durat foarte mult.

Ziua vedetelor la Tribunalul Neamţ: ŢÂŢĂ şi PĂRPĂUŢĂ!, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Andrei Părpăuţă

La fel de mult şi cu aceeaşi încadrare juridică au durat cercetarea şi apoi procesul celei mai mari spălări de bani din judeţul Neamţ, în care Andrei Părpăuţă – fugar o vreme prin Suedia – apare acum în faţa instanţei într-un “pui” al dosarului principal.

Părpăuţă (39 de ani) a fost găsit vinovat de faptul că, în perioada 2008-2011, a condus o adevărată reţea infracţională care se ocupa cu înfiinţarea unor firme sau cu preluarea unor societăţi fantomă. Se tăiau facturi cu sume uriaşe, după care se făceau plăţi prin conturile firmelor implicate, iar banii erau scoşi şi restituiţi patronilor. Procurorii au stabilit că, prin aceste activităţi, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 7,5 milioane de lei (75 de miliarde vechi). În acest proces, următorul termen a fost stabilit pentru 25 noiembrie. (C. MIRCEA)

Articolul precedentPrefectura Neamț se implică în ”puciul” de la Girov
Articolul următorMinoră accidentată pe trecerea de pietoni
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.