0:00

Ziua și eliminatul din bacalaureat, în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn nou incident la bacalaureat s-a înregistrat astăzi, în timpul probei scrise obligatorii a profilului și specializării. O absolventă a Liceului cu Program Sportiv Piatra-Neamț a fost eliminată, după ce i-a sunat telefonul. Fata era arondată la centrul de examen organizat la Colegiul Național „Calistrat Hogaș”.

În ciuda instructajului care trebuie să se facă elevilor și înainte de a intra în sala de examen, eleva a riscat și a luat telefonul cu ea, lăsându-l și pe sonor. Din omisiune sau nu, candidata este în situația de a nu mai avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni de bacalaureat, potrivit regulamentului. Este al doilea caz de fraudă la examenul din acest an, după ce ieri, la proba la română, un elev de la „Petru Rareș” a fost eliminat pentru că a copiat .

Bacalaureatul continuă cu proba la alegere, a profilului și specializării, de mâine, 22 iunie. Primele note vor fi publicate în data de 27 iunie și notele finale, după contestații, în ziua de 1 iulie.

C.I.

Articolul precedentCod galben de furtuni în Neamţ şi alte 29 de judeţe
Articolul următorConsiliul Județean la fel de darnic cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei