0:00

Manifestările de Ziua Pompierilor s-au înscris în nota obișnuită în ultimii ani, cu diferența că a fost foarte frumos afară, ceea ce a făcut ca pietrenii să iasă la paradă în număr mare. Doamna prefect a deschis ceremonia, după ce-a coborât dintr-un autoturism și a salutat militarii așezați în formație. Ocazia perfectă pentru ca asistența să-i examineze noua siluetă. A urmat discursul generalului Ioan Nițică, ceremonialul religios (absolut inedită fiind vestimentația sportivă a dascălului – tricou portocaliu și blugi – demnă de o ceremonie oficială în mijlocul orașului), avansările, premierea copiilor de la Brusturi ( distinși la concursul internațional al tinerilor pompieri) și a membrilor  SVSU Săbăoani. La secțiunea manifestări sportive, pompierii n-au punctat, cupa competiției de fotbal organizată de ziua lor ajungând la Jandarmerie, instituția care a luat locul I.

În rest, felicitări pe toate planurile și discursuri pe măsură. Cu ceva disconfort din partea unor reprezentanți ai autorităților locale și județene, nevoiți, din nou, să stea unii lângă alții, deși nu suportă nici măcar pe Facebook.

Și cu amendamentul că printre atâția prieteni ai pompierilor care s-au adunat să vadă parada militară, singurul care n-a funcționat în spiritul amiciției a fost microfonul. Dar numai când urma să vorbească generalul Ioan Nițică, cel dintâi dintre sărbătoriți.

C.M.

Articolul precedentFemeia dată dispărută de fiu, poliția are nevoie de informații
Articolul următorPolițiștii din Piatra Neamț au prins un „evadat” din Iași