0:00

Ziua Mondială a Poștei sărbătorită prin proteste, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiContinuă acțiunile de protest ale bugetarilor, de data aceasta fiind vorba despre angajații de la Poșta Română.

Astăzi, 9 octombrie, Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) organizează un protest la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, între orele 10.00 și 12.00. Acțiuni similare vor avea loc pe tot parcursul acestei săptămâni. Principala nemulțumire a sindicaliștilor ține de sistemul de salarizare, aproximativ 80% dintre toți cei 17.000 de angajați primind salariul minim pe economie, indiferent de experiență, studii sau responsabilități.

Sindicaliștii sunt îngrijorați, de asemenea, de faptul că Poșta Română ar putea face concedieri mari începând de la 1 ianuarie 2024, când salariul minim pe economie va crește sa că instituția ar putea intra chiar în insolvență.

Protestul începe chiar de Ziua Națională a Poștei (9 octombrie). Tema oficială a evenimentului din acest an poate părea oarecum ironică, având în vedere cerințele exprimate de protestatari: „Împreună pentru încredere. Colaborând pentru un viitor sigur și conectat”.

Z.C.

Articolul precedentO tânără din Neamț a salvat câteva vieți, dincolo de moarte
Articolul următorPiatra Neamț: Femeie cu alcoolemie de 1,4 mg/l alcool pur în aerul expirat a lovit un indicator rutier
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.