ziua marinei

Joi, 15 august, începând cu ora 10, vor debuta, în Portul Bicaz, manifestările dedicate „Zilei Marinei”. Programul este unul specific și are ca punct de început un Te Deum în memoria marinarilor căzuți la datorie de-a lungul timpurilor și lansarea la apă a câteva zeci de coroane de flori. După ceremonia religioasă vor lua startul diverse concursuri la care pot participa toți turiștii și localnicii amatori de distracții maritime.

”După intonarea imnului național și după Te Deum, vor începe mai multe concursuri marinărești, cum ar fi cele de înot, de skijeturi sau de hidrobiciclete. Vom avea desigur și alt gen de manifestări, pentru a completa distracția – concursul de prins rațe pe lac. Pentru a omagia într-un fel râul Bistrița, care de-a lungul veacurilor a ajutat locuitorii Văii Bistriței să-și câștige existența cu plutele, care cărau bușteni până la Galați, vom avea o plută alegorică ce va defila de-a lungul portului. Spre după-amiază sunt organizate mai multe spectacole, pe platoul din Portul Bicaz, iar seara avem o discotecă în aer liber, pentru tineret, pe Platoul din zona Pescăruș. La spectacole sunt invitați artiști locali, care vor delecta publicul cu muzică populară și ușoară, printre invitați aflându-se și cele două ansambluri «Floricică de la Munte» și «Codrii Neamțului»”, a precizat Nicolae Sălăgean, primarul orașului Bicaz.

Costurile pentru manifestările dedicate ”Zilei Marinei” se ridică la câteva sute de milioane de lei vechi, iar sumele necesare au fost alocate din bugetul local, dar și de la bugetul județului, Consiliul Județean Neamț sprijinind ”Ziua Marinei” cu 15.000 de lei. Restul de bani au fost obținuți din sponsorizări, iar la manifestări sunt așteptate să-și confirme participarea mai multe personalități ale vieții politice și administrative din Neamț, printre care președintele Consiliului Județean Neamț, Culiță Tărâță, prefectul George Lazăr și parlamentarii din Colegiul 8 – Valea Muntelui. (I. CĂLIN)

Articolul precedentBiblioteca Roman salvată de la prăbușire
Articolul următorIncompatibili de toamnă

1 COMENTARIU

  1. DA dom . LUPU nu vine cu calutii ? sa faca si el un pic de SHOW. Plecare cu docarul cu scartait din orcic , parcarea cu spatele cu TURUC inapoi , iar colegul dom ULEIA ,o proba de centrat cercul pe roata cu spite , plus unghiul de directie al oistii ,urmat de verificarea presiunii la roti ! un asemenea spectacol s ar merita . ar demonstra valoarea lor.

Comments are closed.