0:00

Pensiunea „Dor de han” din Borlești a găzduit duminică, 27 iunie 2021 a-7-a ediție a evenimentului dedicat Zilei Internaționale a Iei. Omul care s-a implicat și a organizat acest eveniment încă de la prima ediție, din 2014 este juristul Dana Handaric.

Evenimentul a pornit de la o expoziție de ii tradiționale românești din mai multe zone ale țării, dar în jurul ei s-au grupat producători locali, meșteșugari, care au și-au expus produsele. Numitorul comun a fost dragostea față de tradiții și de comunitatea din care fac parte.

Ideea a pornit într-un noiembrie ploios. Vedeam că deja în țară se urneau lucrurile și am zis că știu că și în Borlești sunt oameni care au ce arăta. Totul a început după o postare pe Facebook cu ”Hai la șezătoare!”, am ieșit în stradă, venea mama și-mi spunea ”Hai acasă că nu vine nimeni” iar când vedeam o mașină că trecea pe stradă stăteam și mă gândeam oare vin la șezătoare? și au venit câțiva, probabil din curiozitate. De la cei câțiva care au venit la început numărul a crescut constant și ideea a devenit tradiție”, ne-a declarat Dana Handaric.

D.N.

Articolul precedentSugar de 2 luni găsit mort
Articolul următorCOD GALBEN prelungit în zona de munte a judeţelor Bacău, Neamţ şi Suceava
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.