0:00

Ziua iei româneşti în Consiliul Local Târgu Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn şedinţa legislativului din Târgu Neamţ de astăzi, 24 iunie, consilierii locali PSD împreună cu primarul Daniel Harpa, pentru a marca Ziua Universală a Iei, s-au îmbrăcat în consecință.

Despre această acțiune, primarul Daniel Harpa a explicat: „Am vrut , toţi aleşii locali PSD, să dăm Ziua iei româneşti în Consiliul Local Târgu Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiun semnal că tradițiile românești trebuie respectate, de aceea am venit astăzi îmbrăcați în ii.  Le mulţumesc colegilor mei pentru gestul şi atitudinea lor . Poate am am făcut notă discordantă faţă de ceilalţi consilieri locali, dar sper că mesajul nostru a fost înțeles la adevărata sa semnificație. ”.

Ziua Universală a Iei tradiționale românești se află la cea de a noua ediție, având ca temă „Natură și meșteșug”. Începând din 2016, această sărbătoare este susținută de către Asociația „La Bouse roumaine IA”, fondată cu scopul de a promova și proteja ia, precum și valorile culturale românești.

C.T. STURZU

Articolul precedentBărbat găsit spânzurat în pădure
Articolul următorLocalnic din Farcașa mușcat de viperă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.