0:00

Biblioteca Județeană “G. T. Kirileanu“ Neamț consacră o amplă diversitate de activități Zilei Culturii Naționale și a celor 173 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. Activitățile au loc vineri, 13 ianuarie 2023, iar de la ora 12:30 în Sala Cupola are loc lansarea de carte – dezbatere “Donatorii de suflete“, de Lucian Strochi, volum ce a primit Premiul pentru proză al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Bacău.

Ziua Culturii Naționale, la Biblioteca Județeană Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTotodată va fi vernisată expoziția “Retrospectivă“ a artistei plastice Mihaela Gheorghiță-Pravicencu, ce va putea fi văzută pe simezele Sălii Cupola până pe 31 ianuarie 2023. Evenimentul va fi deschis în acordurile recitalului de lieduri susținute de clasele de canto clasic ale Liceului de Artă “Victor Brauner“ Piatra Neamț. Programul include lieduri din creația compozitorilor Adrian Stroici, Eugen Doga, Nicolae Bretan, Gheorghe Dima.

Ziua Culturii Naționale, la Biblioteca Județeană Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAccesul în Sala Cupola va fi prin spațiul expozițional de la parterul corpului A unde, pe șevalete, va putea fi văzută expoziția închinată momentului de cunoscutul pictor Dumitru Bezem.

Ziua Culturii Naționale, la Biblioteca Județeană Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiZiua Culturii Naionale va fi marcată și la Secția de carte pentru copii și Ludotecă care va organiza o expoziție de publicații, dezbateri și vizionări sub genericul “Eminescu-mare poet român, jurnalist, prozator și traducător“, precum și atelierul de cultură generală “Oameni celebri din România“. Pentru a încuraja accesul la serviciile Bibliotecii Județene Neamț, pe 13 ianuarie 2023 permisul de utilizator va fi emis gratuit. (G.S.)

Articolul precedentGeorge Lazăr, președinte PNL Neamț: ”Premierul liberal Nicolae Ciucă își respectă promisiunea: un nou spital va fi construit în județul Neamț, cu fonduri prin PNRR”
Articolul următorAmenzi de până la 4.000 de lei pentru nerespectarea Legii bacşişului
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.