0:00

Ziua Copilului sărbătorită la Biblioteca Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBiblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț va fi deschisă de Ziua Copilului, iar pe 1 Iunie sunt organizate mai multe activități  dedicate celor mici, în intervalul orar 11:00 – 13:00. Secția de carte pentru copii & Ludotecă „Ion Creangă“, în parteneriat cu Palatul Copiilor Piatra Neamț și Școala de Artă Gogu-Craiu îi așteaptă pe copii cu un atelier de pictură pe față, după modele ale eroilor preferați din basme, în cadrul proiectului „Face Paintings“. Cei mici vor mai avea la dispoziție atelierele de confecționat  bijuterii din mărgeluțe, de lecturi și desene, precum și de jocuri logico-educative. Doritorii vor desena pe asfalt, pe esplanada din fața bibliotecii.

Filiala de Carte Străină organizează ateliere creative în limbi străine, cu tema „Jucării din lumea-ntreagă“. Copiii vor călători, imaginar, confecționând jucării de pe alte meleaguri, vor asculta cântece în diferite limbi străine și vor primi fișe lingvistice ilustrate, cu vocabular în patru limbi (română-engleză-franceză-italiană) cu tema Animale din Africa. Activitățile desfășurate vor fi Jocul girafei (Africa), Leul (Kenia), Mini Pinata Cactus (Mexic) și Brățara egipteană. „Bucuriile și valorile copilăriei sunt aceleași, chiar dacă lumile și mediile în care trăim sunt diferite. Prin joacă și jucării, copiii descoperă lumea înconjurătoare, dezvoltă abilități practice, creative și de socializare, își îmbogățesc imaginația și se bucură de vârsta lor minunată”, transmite Biblioteca Neamț.

În spațiul expozițional de la parterul instituției și în Secția Arte, multimedia vor avea loc proiecții de scurt-metraje pentru copii și desene animate, în cadrul proiectului „Cinema la Bibliotecă“, derulat în parteneriat cu EduCaB. Filiala „Vasile Conta“ Mărăței a bibliotecii organizează o expoziție de cărți intitulată „Copiii-autori și ilustratori“, cu volume alese din colecțiile filialei, iar Punctul de lectură și împrumut Speranța are o expoziție de carte – „Noutăți literare pentru copii și adolescenți“, și una de pictură – „Conexiuni cromatice“. Ultima este realizată în parteneriat cu elevii Palatului Copiilor și Asociației Culturale Arte.Ro, coordonați de Cristina Petrariu.

(G.S.)

Foto: Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț

Articolul precedentDe Ziua Copilului, vizite gratuite la Dino Park în Ștrandul Tineretului!
Articolul următorSe întâmplă astăzi: Noaptea Sportului Pietrean 2024
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.