Cea de a treia ediție a manifestării „Zilele Spitalului Municipal de Urgență Roman” a debutat joi, 24 mai, în sala „Manolescu-Strunga” a Primăriei Roman, cu festivitatea de deschidere. Au fost prezenți președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, deputatul Laurențiu Leoreanu, primarul Lucian Micu, directori de spitale din județ, reprezentanți ai Casei de Asigurări de Sănătate, Direcției de Sănătate Publică, Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România.

După speech-urile de bun venit, manifestarea a debutat cu o secțiune de Istoria Medicinei. Asta fiindcă, exact cu o săptămână înainte, în data de 17 mai, își începea lucrările la Roman cea de-a 47-a Reuniune Națională de Istoria Medicinei…

A doua zi, vineri, 25 mai, manifestarea a continuat în spațiul pus la dispoziție de un motel, cu două secțiuni distincte: una a medicilor și cealaltă a asistentelor. Și dacă la ora 9:15, într-o sală în care nu mai erau locuri libere, sesiunea de referate și comunicări ale asistentelor medicale a debutat cu brio, în sala rezervată medicilor, peste o oră abia, se susținea prima temă, în prezența a doar câțiva medici.

Lucrările manifestării au continuat și în cursul după-amiezii, ziua de vineri încheindu-se cu o cină festivă la Castelul Miclăușeni. (D. AILINCĂI)

Articolul precedentL3 CSM Roman încheie campionatul cu o victorie la „masa verde”
Articolul următorL5 Meciuri atractive la Bodeşti, Văleni, Dochia şi Pângăraţi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.