În fiecare an, în perioada 25-26 octombrie se organizau manifestări de dedicate Zilelor spitalului orăşenesc “Sf. Dimitrie” din Târgu Neamţ. În acest an, pe fondul pandemiei de coronavirus, conducerea spitalului a luat decizia firească să nu organizeze nici o manifestare. Dr. Alexandru Pătraşcu, managerul instituţiei medicale,  a transmis un mesaj către toți angajaţii instituţiei: “Spitalul orășenesc Sf. Dimitrie Târgu Neamţ a fost Zilele spitalului din Târgu Neamţ, anulate de pandemie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiinaugurat în anul 1852. După 168 de ani existenţă este datoria generației noastre de a duce mai departe și de a îmbunătăți serviciile medicale asigurate de spital pentru o populație de peste 90.000 locuitori. Anul 2020 a însemnat pentru întreaga lume și mai ales pentru sistemul medical o piatră de încercare. În această perioadă grea am beneficiat de sprijinul  domnului primar Daniel Harpa, al Consiliului Local, dar și al organizațiilor neguvernamentale, al sponsorilor, pentru a face fata pandemiei Sars-cov2. Sfârșitul anului 2020 și începutul anului 2021 va însemna pentru spital parcurgerea unui nou ciclu de acreditare. Acreditarea spitalului va permite creșterea calității serviciilor medicale, atragerea unor medici tineri, dezvoltarea unor noi ramuri și specialități medicale în cadrul spitalului. De aceea este nevoie de implicarea întregii comunități, a noului Consiliu local, indiferent de culoarea politică. Urez întregului colectiv al spitalului multă putere de munca, sănătate și coeziune în fata provocărilor ce urmează”.

Zilele spitalului din Târgu Neamţ, anulate de pandemie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrimarul Daniel Harpa a transmis și el un mesaj colectivului spitalului: „Spitalul din Târgu Neamţ a fost, este şi va fi o prioritate pentru administraţia locală. Acest lucru s-a văzut în toţi aceşti ani, când au fost alocate fonduri substanţiale pentru investiţii şi modernizare. Vreau să mulţumesc tuturor angajaţilor spitalului şi tuturor cadrelor medicale pentru efortul susţinut de a oferi servicii de calitate cetăţenilor şi le garantez că vor avea în mine un sprijin permanent. Transmit multă sănătate şi putere de muncă tuturor, iar conducerii spitalului să ştie că va avea oricând uşa deschisă la mine, pentru orice problemă ce ţine de investiţii şi proiecte pentru spital”.

Spitalul Târgu Neamţ  a fost construit între 1847-1851 de către Mânăstirea Neamţ din resurse proprii și a fost dat în funcţiune în 1852 în prezenţa domnitorului Grigore Alexandru Ghica, a stareţului Mânăstirii Neamţ Neonil Buzila şi a altor oficialităţi.

C.T. STURZU

 

 

 

 

Articolul precedentCJSU a decis. Care sunt localitățile unde se închid cinematografele și sălile de spectacol
Articolul următor71 de tineri cu vârsta sub 19 ani s-au infectat cu SARS CoV 2 în ultimele 14 zile
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.