0:00

În perioada 12-30 iunie 2023, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț organizează Zilele Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț,  eveniment artistic și cultural complex, în cadrul căruia fiecare clasă a Școlii Populare va ieși la rampă cu un spectacol sau expoziție de pictură.

Zilele Școlii Populare de Artă din Piatra-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Pe scena Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț, luni, 12 iunie, publicul nemțean va putea urmări evoluția artistică a multor cursanți ai Școlii Populare care au obținut rezultate notabile la competițiile județene, regionale și naționale în ultimul an școlar. Cele mai recente producții puse în scenă de cele trei grupe ale clasei de actorie -școlari, elevi de gimnaziu și liceeni, grupe coordonate de actrița Maria Hibovski, vor fi oferite publicului: „Degetica și Clopotica” (text Maria Hibovski), „Domnul Igor și copii în căutarea comorii” (text Victor Vădeanu și Maria Hibovski), „Casting”, „Majoritatea majorete” (ambele cu texte Maria Hibovski și Dumitru Ungurianu), „Micul și marele Gyon” (text Dumitru Ungurianu) și „Poate prea devreme” (text Maria Hibovski și Dumitru Ungurianu).

Vineri, 16 iunie, la sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț vor avea loc spectacolele claselor de dansuri populare coordonate de Ion Luchian și Claudiu Luchian, cu începere de la ora 16:00 și cel de canto tradițional, clasa prof. Georgiana Șerban Axinte, de la ora 17:00.

Zilele Școlii Populare de Artă din Piatra-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Sâmbătă, 17 iunie, celaltă clasă de canto tradițional, cea condusă de unul dintre soliștii Ansamblului folcloric „Floricică de la munte”, Laurențiu Marian, va urca pe scena Consiliului Județean la ora 17:00.

Marți, 20 iunie, va veni rândul celor mai mici cursanți de la canto muzică ușoară, coordonatoare, prof. Paula Ghivirigă și chitară, prof. Florentin Blănaru, spectacolul acestora va încheia seria spectacolelor de la sala „Calistrat Hogaș”, ora de începere fiind 17:00.

Miercuri, 21 iunie, la Biblioteca Județeană „G. T. Kirileanu” va avea loc vernisajul expoziției de pictură și grafică al claselor coordonate de pictorii Radu Cristian Macavei și Cristian Bistriceanu, iar expoziția va rămâne deschisă publicului până la sfârșitul lunii iunie.

La Stâna tradițională din Ștrandul Municipal, vineri, 23 iunie, începând cu ora 17:00, elevii clasei de dansuri populare coordonată de prof. Anda Acristinei vor oferi spectacolul lor de final de an școlar.

Zilele Școlii Populare de Artă, ediția 2023, se vor încheia cu recitalul clasei de pian coordonată de prof. Daniela Iacob, ce va avea loc la sediul Centrului, vineri, 30 iunie, de la ora 17:00.

La toate evenimentele din acest proiect intrarea publicului este liberă.

Angela Croitoru

Articolul precedentVideo. Cât s-a asfaltat pe Dimitrie Leonida din stratul de uzură?
Articolul următorPericol de inundații pe Bistrița și alte râuri din Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.