0:00

Zilele Orașului Târgu-Neamț costă un miliard vechi, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Primarul Daniel Harpa a prezentat, ieri, programul manifestărilor din cadrul Zilelor Orașului, ce se vor desfășura în perioada 6-8 septembrie. Edilul a precizat că echipa care s-a ocupat de această ediție, a organizat şi Zilele Cetății Neamțului, mai exact MedievArtFest: Asociația “Valea Ozanei”, Casa de Cultură “Ion Creangă” și Asociația “Pro Democrația”. Costurile acestei ediții, conform edilului, ajung la suma de un milliard de lei vechi. De la Consiliul Județean au venit 50.000 lei, restul de la bugetul local sau din sponsorizări.

“Dacă ne referim la artiști, materiale promoționale, fără transport și cazare, costurile acestor manifestări ajung la suma de un milliard de lei vechi. O mare parte din bani vin de la Consiliul Județean, apoi de la sponsori și foarte puțin de la bugetul local. La ce invitați și program avem consider că sunt cheltuieli de bun simț”, ne-a spus edilul.

Stabilirea chiriei pentru locuințele ANL a fost unul din subiectele cărora edilul le-a acordat o mare atenție în cadrul conferinței de presă de ieri. Acesta a transmis locatarilor care au împlinit vârsta de 35 de ani că chiriile nu li se vor majora foarte mult, cum s-a anunțat inițial de la 130 la 530 lei, ci doar pe la jumătate. Adică vreo 250 lei pe lună.

“Am avut mai multe întâlniri cu chiriașii de la ANL și am decis ca chiriile să fie recalculate, în vederea micșorării lor. Astfel s-a făcut o nouă reevaluare de inventar a blocului M6, noua valoare determinând scăderea chiriei cu maximum 45 lei, în funcție de suprafața apartamentelor”, a spus edilul.

Primarul Daniel Harpa a profitat de conferința de presă pentru a expune şi alte realizări, dar și nerealizări din ultima perioadă: stadiul investiţiilor, stadiul planului urbanistic general și un Raport al Poliţiei Locale pe lunile iunie-iulie. Edilul a prezentat încă de la începutul conferinței de presă stadiul investițiilor din oraș, cu precădere a drumurilor modernizate. Harpa a prezentat stadiul lucrărilor efectuate până acum pe mai multe străzi, dar și lucrările care mai trebuiesc realizate. Al doilea punct de pe ordinea de zi a fost extinderea PUG-ului orașului prin care edilul a scos în evidență avantajele unei asemenea extinderi a intravilanului. Practic, intravilanul orașului s-a mărit cu 796,66 de ha și s-a urmărit prin acest nou PUG valorificarea superioară a potențialului natural, economic și uman.

“Această modificare a PUG-ului va contribui indirect la creșterea nivelului de trai al populației. Prin această extindere s-a urmărit deschiderea posibilității de construire de locuințe, deschiderea posibilității eliminării zonelor industriale din centrul orașului, dezvoltarea unor zone turistice”, a spus edilul. (C.T. STURZU)

Articolul precedentUltima avalanșă de sărbători
Articolul următor48 de milioane de lei pentru drumul Dămucului