afis-Zilele Orașului Piatra Neamț, ediția 2015, se vor desfășura începând de marți, 23 iunie, până duminică, 28 iunie și vor fi ”o ediție de colecție”, după cum a descris-o primarul Dragoș Chitic, care, în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, 22 iunie, la sediul primăriei, a precizat că s-a constituit un comandament general și aproape toți funcționarii instituției au fost angrenați în diferite componente de program.

Zilele orașului încep marți, 23 iunie, cu vernisaj la Muzeul de Istorie și expoziție numismatică la Muzeul de Artă, înainte de prânz, apoi, pe seară, cu slujba de la biserica Sf. Ioan Domnesc, oficiată de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Miercuri, 24 iunie, începe tot cu slujbă religioasă, dedicată Sf. Ioan Botezătorul, patronul orașului, iar la ora 14, pe platoul Curții Domnești, va avea loc ceremonia de deschidere oficială a manifestărilor, în prezența, spune primarul Chitic, a tuturor primarilor de orașe din județ, precum și a delegațiilor din orașele înfrățite Orhei, Chișinău, Hliboca (Ucraina) și Verbania (Italia). ”Frații” din Bergama (Turcia) și Kiryat Malachi (Israel) au transmis urările în scris.

Programul este unul amplu, care cuprinde schimbare de gardă la Turnul lui Ștefan, întreceri sportive, simpozioane, expoziții de artă plastică, lansare de cărți, dansuri medievale, concursuri de dans, concursuri de frumusețe, marșul poștașilor, marș pe biciclete, teatru de marionete, Filmul de Piatra, paradă, spectacol de lumini susținut de trupa The Sky, cei care vor asigura și antrenul pe picioroange, fachirii și statuile vivante. Detalii ale programului puteți găsi și aici.

Este o ediție diferită față de anii anteriori, cu acțiuni concentrate pe platoul Curții Domnești și program organizat astfel încât să acopere cât mai multe din gusturile pietrenilor. Sunt convins că va satisface cât mai multe din gusturile pietrenilor. Sper ca programul conceput îi va determina pe pietreni să ni se alăture. Îi așteptăm să ni se alăture”, a declarat Dragoș Chitic, adăugând că, pentru a spori bucuria locuitorilor, se va încerca blocarea cât mai puținor străzi și reducerea inconvenientelor în trafic. ”Punctul culminant al zilei de duminică și, de altfel, al întregului program, va fi recitalul susținut de trupa Iris duminică seara, în formulă completă, cu Cristi Minculescu, care, așa cum știți, din luna mai susține în țară concerte cu trupa pe care la un moment dat o părăsise”, a mai spus Dragoș Chitic.