Ediția din acest an a Zilelor municipiului Piatra Neamț, derulată sub titulul Piatra Fest 2018, a fost deschisă oficial ieri după-amiază, de conducerea primăriei pietrene, în compania delegațiilor trimise de câteva din orașele străine cu care Piatra Neamț este înfrățit.

Evenimentul a avut loc pe platoul Curții Domnești, acolo unde vor fi găzduite, de asemenea, cele mai importante activități din programul oficial al Piatra Fest.

Zilele orașului Piatra Neamț reprezintă cel mai important moment din viața comunității și este de datoria mea, de primar, este de datoria administrației pe care o reprezint, să se pregătească cât mai bine. Este un moment în care trebuie să tragem o linie și să premiem lucrurile bune care s-au realizat timp de un an de zile. Vor fi patru zile cu foarte multe evenimente artistice, culturale, sportive și chiar religioase. Vă invit pe toți să fim mândri de orașul nostru, Piatra Neamț, să-l iubim, să trăim în armonie și să avem o comunitate implicată în care să ne simțim bine cu toții. Petrecere frumoasă să aveți în aceste zile, la mulți ani, Piatra Neamț! Declar deschise Zilele orașului Piatra Neamț!”, a spus primarul Dragoș Chitic.

Cu același prilej, au fost premiate 120 de cupluri care, anul acesta, au sărbătorit 50 de ani de căsnicie, precum și elevii și profesorii care au obținut performanțe la concursurile școlare în anul școlar 2017-2018.

Anterior, la Primărie, conducerea municipiului a primit oficial delegațiile străine, prilej cu care s-au ținut discursuri, s-au adresat felicitări și s-au oferit daruri reciproce. Detalii aici. (E.C)

 

Articolul precedentFost prefect de Neamț mort în accident rutier
Articolul următorBătrână rănită grav – I-au luat foc hainele de la aragaz
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.