0:00

Zilele libere din 2022 – Când avem liber de la stat anul acesta?, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCel mai adesea, weekend-ul pare prea scurt pentru a avea timp să ne vedem cu persoanele dragi, dar să avem și momente de relaxare doar cu propria persoană. Astfel, zilele libere de la stat sunt binevenite, în mod special dacă ele vor prelungi sfârșitul de săptămână cu timp în afara programului de muncă.

Există numeroase activități pe care le putem face în vacanță sau în mini-concedii, dar cel mai adesea nu ajunge timpul. Anul acesta se dorește introducere unor zile suplimentare, așa că vei avea ocazia să te detașezi de stresul de la birou fără să îți mai iei din zilele de concediu de odihnă.

Dacă vrei să te distrezi în aceste perioade poți să ieși din oraș și să călătorești, poți să te întâlnești cu prietenii sau membrii familiei la un grătar sau la un pahar de vorbă la terasă. Ai posibilitatea să iei ceva din ofertele casino și să te joci online mai mult, să îți programezi un maraton de filme sau un date romantic prelungit.

Când poți face toate acestea? Iată care ar fi calendarul zilelor libere în 2022!

 • 01 – 02 Ianuarie (Sâmbătă și Duminică) – Zile libere cu ocazia Anului Nou
 • 24 Ianuarie (Luni) – Ziua Unirii Principatelor Române
 • 22 Aprilie (Vineri) — Vinerea Mare
 • 24 – 25 Aprilie (Duminică și Luni)— Paște ortodox 2022
 • 1 Mai (Duminică) — Ziua Muncii
 • 1 Iunie (Miercuri) — Ziua Copilului
 • 12 – 13 Iunie (Duminică și Luni) — Prima și a doua zi de Rusalii
 • 15 August (Luni) — Adormirea Maicii Domnului
 • 30 Noiembrie (Miercuri) — Sfântul Andrei
 • 1 – 2 Decembrie (Joi și Vineri) — Ziua Națională a României
 • 24 – 25 – 26 Decembrie (Sâmbătă, Duminică și Luni) — Ajunul și Primele două zile de Crăciun

Spre deosebire de anii precedenți, în 2022 se pare că foarte multe sărbători și evenimente naționale majore vor fi în weekend. Însă, recent a fost lansată o veste extrem de bună, anume faptul că se ia în considerare ca anul acesta să fie zile libere și 2 Decembrie și 24 Decembrie, adică Ajunul Crăciunului.

Dacă din păcate, serviciul nu îți va permite să fii liber în zilele de mai sus, partea bună este că vei fi plătit cel puțin dublu, conform legislației în vigoare.

Din păcate, destul de multe zile libere vor fi în weekend, însă poți să îți faci punte și să te folosești de câteva zile din concediul de odihnă. Dacă ești într-o companie care nu face de la sine punte între cele câteva perioade de pauză oficiale și sfârșitul de săptămână, ai putea face tu asta.

Pauzele sunt extrem de importante, în mod special dacă lucrezi într-un mediu stresant sau dacă ai un job solicitant. Încearcă să ții cont de asta și să îți organizezi agenda astfel încât să poți avea perioade mai liniștite, în care să te deconectezi pe cât se poate de mult!

Articolul precedentBărbat decedat într-un incendiu de la o lumânare lăsată nesupravegheată
Articolul următorȘtire actualizată. Lovit cu un cuțit după o șicanare în trafic
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.