0:00

Zilele Cetății Neamțului, în linie dreaptă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Zilele Cetății Neamțului, ce se vor desfășura în perioada 4-6 iulie, sunt în linie dreaptă din punctul de vedere al pregătirilor. În acest sens, city-managerul Vasile Apopei a avut deja o întâlnire cu Dorin Nicola, directorul Complexului Muzeal Județean, sub tutela căruia se află Cetatea Neamțului, pentru a pune la punct ultimele detalii despre programul din incinta cetății.

„Am avut o întâlnire cu domnul director Dorin Nicola de la Complexul Muzeal Județean și am stabilit programul din Cetate. Practic, la Cetatea Neamțului va avea loc un program doar sâmbătă seara, când Filarmonica din Timișoara, va susține un concert. În rest, toate evenimentele din cadrul Zilelor Cetății, vor avea loc în Parcul de la Cetate. Am trimis de asemenea și o solicitare Consiliului Județean ce va intra în dezbatere mâine în ședința legislativului nemţean. Și noi vom intra cu programul celor trei zile de festivități în Consiliul Local, pentru a fi aprobat. De programul celor trei zile se vor ocupa cele trei asociații care organizează practic acest festival, respectiv Asociația Valea Ozanei, Pro Democrația și Fundația Ion Creangă”, ne-a declarat city-managerul Vasile Apopei.

Festivalul se va desfășura în perioada 4-6 iulie și este organizat pe trei componente: festival de teatru medieval, târg de echitaţie, meşteşuguri şi arme medievale și festival culinar. Punctul culminant al evenimentului va fi concertul Filarmonicii din Timişoara. Directorul festivalului este actorul Liviu Pancu, regizor la Teatrul Național Târgu Mureș, organizator și al festivalului medieval de la Sighișoara. În acest proiect sunt implicate și pensiunile turistice din zonă. În cele trei zile , vor avea loc zeci de evenimente, multe dintre ele organizate de Asociația Turistică „Valea Ozanei”, cum ar fi „Ceaunul fermecat”, în care pensiunile membre în cadrul asociației, vor veni cu un meniu propriu. În cadrul celor trei zile, vor avea loc târguri de meșteșugari, seminarii de comunicări științifice, parade, expoziții de pictură, concerte de muzică, proiecții de filme de animație, recitaluri de poezie, animație stradală, piese de teatru în aer liber, proiecții de filme istorice. (C.T.S.)

Articolul precedentDeputat Marian Enache: “România, o societate a cunoaşterii?”
Articolul următorAUTO MOLDOVA – produs revoluționar pentru piața auto din România