Zilele Bibliotecii „Kirileanu”, program 11 iunie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProgramul Zilelor Bibliotecii Judeţene „G. T. Kirileanu” Neamţ propune pentru ziua de joi, 11 iunie oferte culturale, în formule variate, pentru toate gusturile.

Astfel, de la ora 11.00, în cadrul Clubului de joi, evocarea lui Eminescu şi a epocii sale, va oferi o interesantă punere în oglindă a condiţiei poetului de azi şi a celui de odinioară precum şi a rolului pe care cultura şi l-a asumat de-a lungul timpului în raport cu societatea.

Siguranţa rutieră în Europa, cu accent pe aspectele autohtone, reprezintă, punctul de plecare al unei dezbateri, ce se va desfăsura începând cu ora 13.00 şi care îşi propune să aducă în atenţie Programul european de acţiune pentru siguranţa rutieră (2011-2020).

„Poveştile copilăriei” de la ora amiezei (14.30), reprezintă formula ideală de club de lectură, prin care se doreşte o apropiere a copiilor de lumea fascinantă a cărţilor.

English Clubul de la ora 16.00 este, cu siguranţă, ambianţa cea mai fericită de a cunoaşte şi exersa limba engleză, prin conversaţie, biblioteca fiind locul prielnic unde se găsesc surse de informare actualizate şi contexte favorabile unor asemenea forme de cunoaştere pentru maturi, iar pentru cei mici, o variantă adaptată vârstei lor de cunoaştere a limbii engleze o constituie cercul „Ne jucăm în limba engleză”, ce se va desfăşura cu începere de la ora 17.00, organizat în parteneriat cu Clubul „Artis”.

Lansarea volumului de versuri „400 de ferestre”, semnat de poetul Giuseppe Masavo şi prezentat publicului nemţean de scriitorii Emil Nicolae şi Adrian G. Romila, într-o întâlnire moderată de scriitorul Adrian Alui Gheorghe, va încheia încă o zi plină din maratonul cultural propus de Biblioteca Judeţeană.

Articolul precedentPreoții îndemnați să se roage pentru ploaie
Articolul următorTÂRGU-NEAMŢ: PSD se pregătește pentru alegeri interne
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.