0:00

Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, deși cu ”infrastructura” încă nefinalizată, lucrează la capacitate maximă din punct de vedere al resurselor umane, întrucât sezonul afecțiunilor respiratorii la cei mici e la apogeu. După cum spune dr. Suzana Constantinescu, șeful secției Pediatrie, ”este o perioadă de foc”.

Zile de ”foc” la Pediatrie: 90 de copii ajung zilnic la camera de gardă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiZilnic se prezintă la camera de gardă 80-90 de copii, cu viroze respiratorii, cu viroze digestive, cu stări febrile, convulsii, o patologie destul de diversă şi complicată. Cei mai mulți din copiii care s-au prezentat au până într-un an vârsta, dar sunt şi preşcolari, vârsta 3-5 ani, precum și adolescenţi. La cei mici, predomină pneumoniile, dar am avut şi un val de afecţiuni digestive virale, specifice sezonului de iarnă. Aceste afecţiuni sunt destul de grave şi ar fi bine ca părinţii să nu aștepte prea mult şi să se adreseze medicului la primele simptome, febră, vărsături şi diaree”, a declarat dr. Constantinescu.

În acest moment, din cauza şantierului deschis, Pediatria e mai greu accesibilă. Intrarea/ ieșirea se fac pe o singură uşă, numărul vizitatorilor este limitat, iar durata unei vizite este stabilită la 15 minute. Toți cei care lucrează la Pediatrie speră ca primăvara să le aducă sectorul Primiri Urgențe gata, la cheie, pentru că ritmul lor de lucru nu va încetini. Primăvara vine, și ea, cu afecțiunile specifice. (Gianina Buftea)

Articolul precedentROMÂNIA REALĂ CCR a respins sesizarea preşedintelui! Moţiunea a fost respinsă de Parlament!
Articolul următorO jumătate de… depășire cu 4 accidentați și 4 mașini boțite
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.