pietricica turism

Născut pe 12 aprilie 1958, în  Bozieni, Neamț, a absolvit Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri” din Săbăoani în anul 1978. După absolvire, timp de doi ani, a fost pedagog la Liceul Industrial nr. 1din  Roman. Din 1982 și până în anul 1995 a fost magaziner desfacere și aprovizionare la S.C. Polirom S.A. Roman.

După anul 1990 a colaborat și corespondat la ziarele “Romanul Liber”, “Cronica Romașcană”, “Rebus Flacăra”, “Ariadna”, “Maxim” și a fost redactor la “Monitorul de Roman”. Între anii 1996-1998 a fost profesor suplinitor la Catedra de rebus și jocuri logice de la Clubul Copiilor din Roman.

Din anul 2002 a fost redactor la “Monitorul de Roman”, iar din anul 2008  redactor șef adjunct al cotidianului “Monitorul de Neamț și Roman”.

A îndrăgit și practicat sportul (a jucat handbal timp de 10 ani), a iubit muzica și rebusul. A fost campion național la enigmistică prin corespondență și campion național la Rebus activ. De altfel, a fost un membru marcant al Cercului rebusist “Edip” din Roman. Timp de câțiva ani a realizat rubrica Integrame în presa locală. Se numără printre organizatorii Memorialului rebusistic “Mihai Crețu”.

Nea Costică, cum îi spuneau confrații mai tineri, a plecat să scrie acolo unde nu este întristare. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

FOTO: ÎnRoman.ro