accident copacÎn ziua de 28 septembrie, în tot judeţul Neamţ s-au produs doar 3 accidente rutiere, însă numărul victimelor a fost mai mare decât într-o zi cu 5 accidente: 11 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Primul accident a avut loc dimineaţă, pe DN 15D, în afara localităţii Horia, unde un taxi, condus de un bărbat de 38 de ani, din Dulcești, a intrat într-un ansamblu de vehicule, care circula în faţa sa.

„În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a pasagerilor aflați în autoturism, respectiv un bărbat de 43 de ani, o femeie de 36 ani și trei minori cu vârste cuprinse între 8 și 11 ani, toți din Roman și Dulcești”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, iar în urma cercetărilor s-a stabilit că atât conducătorul autoturismului cât și pasagerii nu purtau centura de siguranță”.

Al doilea accident s-a întâmplat pe Aleea Viforului din Piatra Neamț, unde un bărbat de 54 de ani nu s-a asigurat în timp ce rula în marşarier şi a lovit cu maşina o femeie de 64 de ani, care circula pe partea carosabilă. Victima a fost transportată la spital, iar conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Seara, la câteva minute după ora 22, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani din Piatra-Neamţ, a ratat o curbă uşoară de pe strada Bistriţei, a intrat într-o autoutilitară parcată, apoi a ricoşat în gardul unei case, într-un stâlp de telefonie şi într-un alt autoturism. Bilanţul: 4 răniţi, 3 maşini avariate, stâlpul rupt şi gardul distrus. Şoferul a fost testat şi a rezultat că, înainte de a se urca la volan, consumase alcool, ceea ce explică producerea accidentului. El este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi pentru a se stabili dacă plăcuțele cu numerele de înmatriculare eliberate de autoritățile germane sunt valabile pentru autoturismul implicat în accident. (C. MIRCEA)

Articolul precedentL-aţi văzut? Sunaţi la 112! A dispărut din 22 septembrie!
Articolul următorAjutoare de încălzire de pe 15 octombrie! Actele necesare!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.