0:00

Bugetarii au liber luni, 1 mai, de Ziua Internațională a Muncii. Funcționarii nu sunt singurii care se bucură de week-end prelungit, ci și angajații din bănci, din sistemul medical de stat, din învățământ, etc. Salariații din mediul privat care lucrează de 1 mai trebuie să beneficieze de o zi liberă în următoarele 30 de zile sau dacă angajatorii nu le pot acorda liber, atunci trebuie plătiți cu un spor de 100% din salariul de bază.

Pentru nevoi medicale în perioada liberelor legale există centrele de permanență, deschise non-stop de astăzi, vineri, de la ora 15 și până marți dimineața la ora 8 sau apelul la 112 în cazul urgențelor. Există și farmacii cu program non-stop, deși cu mult mai puține decât în urmă cu câțiva ani, de obicei în marile orașe.

Următoarele libere legale sunt de 1 iunie – Ziua Copilului, care pică joi anul acesta, pe 4 și 5 iunie – Rusaliile și a doua zi de Rusalii, ce pică duminică și luni, pe 15 august – Adormirea Maicii Domnului, va fi marți, pe 30 noiembrie și pe 1 decembrie – Sfântul Andrei și Ziua Națională a României, ce pică joi și vineri, prilejuind un alt week-end mai lung și liberele de Crăciun, din 25-26 decembrie care anul acesta pică luni și marți.

C.I.

Articolul precedentGarnizoana Piatra Neamț organizează o ceremonie militară de „Ziua Veteranilor de Război”
Articolul următorAgapia: Rossal Târgu Neamț, campanie de conștientizare pentru colectarea selectivă a deșeurilor