pietricica turism

Vântul puternic şi precipitaţiile căzute în ultimele 24 de ore au cauzat mai multe avarii în judeţele Regiunii de Nord-Est (RNE), în special la liniile electrice aeriene. Au fost afectate în special elemente de izolaţie şi conductoare electrice, precum şi consolele de susţinere ale acestora.

În judeţul Neamţ, sunt stâlpi de medie tensiune rupţi în zonele Potoci şi Vaduri, fiind întreruptă alimentarea cu energie la staţiile de pompare a apei din zonă.

Conform datelor furnizate de reprezentanţii Delgaz Grid (E-ON Moldova) “la aceasta oră sunt nealimentate, total sau parţial, o linie de medie tensiune şi 51 de posturi de transforme in judeţul Botoşani, 7 linii de medie tensiune şi 191 de posturi de transformare la Bacău, 4 linii de medie tensiune şi 115 posturi de transformare la Iaşi, 11 linii de medie tensiune şi 430 de posturi de transformare în judeţul Neamţ, 13 linii de medie tensiune şi 165 posturi de transformare la Suceava, precum şi 11 linii de medie tensiune şi 328 de posturi de transformare în Vaslui”.

În ciuda condiţiilor neprielnice, echipele Delgaz Grid au intervenit încă din cursul nopţii de ieri, pentru identificarea şi remedierea avariilor apărute. Reţelele electrice aeriene de medie tensiune din mediul rural se află în general la mare distanţă de căile de acces, traversând zone în care deplasarea personalului şi echipamentelor se poate face fără mijloace auto, ceea ce măreşte durata de intervenţie faţă de condiţiile normale. Totodată sunt necesare lucrări cu un volum mare de fasonare a copacilor înclinaţi de zăpadă pe conductoare sau în vecinătatea liniilor electrice aeriene. (Gianina BUFTEA)