Elevii de clasa a VIII-a care și-au luat corigențele, cei care nu au prins un loc în licee la repartizarea computerizată sau cei care, din diverse motive, nu s-au înscris în prima etapă de admitere au la dispoziție zeci de locuri în liceele din Neamț.

Pentru cei care doresc să deprindă o meserie, sunt încă neocupate locuri la liceele cu clase profesionale. Singura unitate care organizează probă de preselecție este Colegiul Tehnic ”Danubiana” Roman, în calificările pentru brutar-patiser, bucătar și cofetar-patiser, iar înscrierea se desfășoară în perioada 31 august – 3 septembrie, pentru că, pe 4 septembrie, este programată proba. La celelalte licee, înscrierea are loc pe 5 septembrie, iar a doua zi, pe 6 septembrie, se afișează lista candidaților admiși. Dacă sunt mai mulți înscriși decât locurile libere, liceul respectiv va organiza o probă suplimentară de admitere.

În învățământul dual, mai există 5 locuri libere pentru meseria de filator, în clasa organizată la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Cartianu” Piatra Neamț. Înscrierea se face în perioada 31 august – 3 septembrie, candidații sunt obligatoriu examinați medical (probă eliminatorie) în perioada 4-6 septembrie și, dacă sunt mai mulți înscriși, selecția se va face printr-o probă de admitere.

Toți elevii care nu au prins un loc în liceu vor fi repartizați pe locurile rămase libere după a doua etapă, în ziua de 7 septembrie, de comisia de admitere a Inspectoratului Școlar Neamț.

Lista locurilor disponibile la liceele din Neamț:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2018/08/Anexa-locuri-libere-invatamant-profesional-si-dual.pdf

(C.I.)

Articolul precedentPompierii au reluat căutările copilului înecat în Siret
Articolul următorCal căzut cu tot cu căruță în canalul râului Bistrița
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.