Elevii de clasa a VIII-a care și-au luat corigențele, cei care nu au prins un loc în licee la repartizarea computerizată sau cei care, din diverse motive, nu s-au înscris în prima etapă de admitere au la dispoziție zeci de locuri în liceele din Neamț.

Pentru cei care doresc să deprindă o meserie, sunt încă neocupate locuri la liceele cu clase profesionale. Singura unitate care organizează probă de preselecție este Colegiul Tehnic ”Danubiana” Roman, în calificările pentru brutar-patiser, bucătar și cofetar-patiser, iar înscrierea se desfășoară în perioada 31 august – 3 septembrie, pentru că, pe 4 septembrie, este programată proba. La celelalte licee, înscrierea are loc pe 5 septembrie, iar a doua zi, pe 6 septembrie, se afișează lista candidaților admiși. Dacă sunt mai mulți înscriși decât locurile libere, liceul respectiv va organiza o probă suplimentară de admitere.

În învățământul dual, mai există 5 locuri libere pentru meseria de filator, în clasa organizată la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Cartianu” Piatra Neamț. Înscrierea se face în perioada 31 august – 3 septembrie, candidații sunt obligatoriu examinați medical (probă eliminatorie) în perioada 4-6 septembrie și, dacă sunt mai mulți înscriși, selecția se va face printr-o probă de admitere.

Toți elevii care nu au prins un loc în liceu vor fi repartizați pe locurile rămase libere după a doua etapă, în ziua de 7 septembrie, de comisia de admitere a Inspectoratului Școlar Neamț.

Lista locurilor disponibile la liceele din Neamț:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2018/08/Anexa-locuri-libere-invatamant-profesional-si-dual.pdf

(C.I.)