bacau tigari contrabandaPolițiștii și procurorii DIICOT au efectuat, pe 17 decembrie, 59 de percheziții în 6 județe, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în contrabandă cu țigări. Cele 59 de percheziții domiciliare au avut loc în județele Bacău, Botoșani, Buzău, Constanța, Suceava și Iași. Acţiunea s-a soldat cu confiscarea a aproape 150.000 de țigarete, peste 32.000 de lei și 7.000 de euro. Zece persoane au fost arestate preventiv, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Bacău.

“Din cercetări a reieșit că, în perioada aprilie – decembrie, membrii unei grupări infracționale organizate ar fi introdus ilegal în România țigarete din Ucraina și Republica Moldova, pe care le-ar fi transportat cu autoturisme special adaptate pentru disimularea acestora. Pe parcursul documentării activității infracționale a celor în cauză, polițiștii au indisponibilizat 4 astfel de autoturisme și au confiscat aproximativ 400.000 de țigarete. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 400.000 de lei. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 144.740 de țigarete de contrabandă, 32.230 de lei și 7.230 de euro. 19 persoane au fost conduse la sediul DIICOT Bacău, pentru audieri”, se menţionează în comunicatul citat.

Zece persoane au fost reținute, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă, iar magistrații Tribunalului Bacău au dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul jandarmilor din Bacău și al inspectorilor vamali din Suceava. (ZCH NEWS)