Ze MariaAntrenorul Ze Maria a găsit repede vinovaţii după eşecul Ceahlăului în capitală, pe terenul celor de la Dinamo: tinereţea lotului şi greşelile arbitrilor. “Am făcut lucrul cel mai dificil, acela de a marca primii, dar fiind o echipă tânără am greşit. Important e să învăţăm din aceste greşeli. Azi ne-au lipsit convingerea şi experienţa. Trebuie să jucăm cu toţi la intensitate maximă, chiar dacă etapa viitoare vom juca împotriva Stelei. Mai avem 13 finale până la sfârşitul campionatului şi trebuie să câştigăm cât mai multe puncte. A fost penalty la Popadiuc şi Ştefănescu, înţeleg că şi arbitrii sînt oameni, dar dacă ne acordau loviturile de pedeapsă puteam egala pentru că scorul era 2-1 în acel moment”, a declarat tehnicianul brazilian al Ceahlăului, după înfrânerea cu 3-1 a elevilor săi pe stadionul “Dinamo”. Reluările de faze l-au contrazis, însă, pe Ze Maria, ambele intervenţii în careu ale apărătorilor dinamovişti fiind regulamentare.

Nicolai Calancea, internaţionalul moldovean din porta Ceahlăului, cel care a reşit flagrant la golul egalizator al celor de la Dinamo, la numai două minute după ce Markovic a deschis scorul, a spus la rândul lui: “Ei n-au făcut nimic, au marcat numai pe greşelile noastre. Trebuie să muncim mai mult ca să  obţinem ceva în meciurile viitoare. Avem speranţe că ne vom salva de la retrogradare”.

Cele mai importante amănunte despre meci:

DINAMO – CEAHLĂUL: 3-1 (1-1). Curajul Ceahlăului s-a stins în noroiul din „Groapă”

Veniţi în capitală cu gândul de a furniza surpriza etapei, elevii lui Ze Maria au început jocul contra celor de la Dinamo cu un pressing agresiv în jumătatea adversă, care a creat serioase probleme la construcţie gazdelor. Primii au ratat nemţenii, la o greşeală a lui Naumovski, prin Cârjan, dar apoi fundaşul Markovic a marcat golul etapei în minutul 17, după o centrare de pe extrema stângă ce a traversat careul dinamovist până pe partea opusă, unde sârbul a şutat fără preluare, la colţul lung. După gol, a „aterizat” în braţele lui Angelo Massone, aflat pe banca de rezerve în absenţa lui Renzo Rossi, îndepărtat de la echipă, de acelaşi Massone. Bucuria n-a durat decât două minute, când Grozav a egalat cu o lovitură de cap, la o ieşire inoportună a lui Calancea, pe o centrare urmărită de Ichim, mai bine poziţionat în milocul careului nemţean. Până la pauză Calancea a mai greşit o dată când a degajat în spatele unui coechipier, dar dinamoviştii au ratat cu poarta goală, dar, Ceahlăul a ratat ultima, prin Wellysson, care a reluat alături sinur – singurel cu portarul Naumovski în faţă, din poziţie centrală.

După pauză, greşelile fundaşilor centrali, rămaşi la milocul terenului, după ce pietrenii s-au avântat nepermis de mult în treimea adversă, au pecetluit soarta echipei lui Ze Maria, ce pare acum condamnată la retrogradare. Mai întâi Bilinski a preluat o mine degajată de la mlocul terenului şi l-a servit în careu pe Grozav, care a făcut 2-1 în minutul 51, după care Marius Niculae, nemarcat în 6 metri a reluat cu capul ca la antrenament, cu 6 minute înainte de finalul jocului. În urma acestui rezultat, Dinamo urcă pe locul 5 în clasamentul Ligii I, iar Ceahlăul rămâne pe locul 16, cu 16 puncte, la 5 puncte de CSMS Iaşi, aflată pe primul loc ce asigură rămânerea în prima ligă.

Echipele de start:

Dinamo: Naumovski – Bărboianu, Machado, Bunoza, Filip – N. Grigore, Elhamed – Rotariu, Alexe (cpt.), Grozav – Bilinski
Rezerve: T. Marc, Matei, Boubacar, A. Marc, M. Niculae, Gavrilă, Lazăr

Ceahlăul: Calancea – Markovici, Ichim, Buden, Slavickas -Popadiuc, Wellyson, Tăbăcariu, Kneif, Ştefănescu (cpt.) – Cîrjan

Rezerve: Jovic, Gorea, Aldea, Balint, Chitoşcă, Chirieletti, Margină

Mihai STOIAN – FOTO: ProSport