politie 2016 01De vineri seară până sâmbătă seară au fost înregistrate 115 apeluri la numărul unic de urgenţă 112, majoritatea (52) pentru scandaluri. Poliţiştii au intervenit în toate conflictele, pentru a împiedica degenerarea acestora în loviri sau alte tipuri de violenţe. Au fost scandaluri cu nora, cu fiul, cu tatăl, cu fratele, dar şi certuri între vecini, potolite cu amenzi. La rândul lor, poliţiştii rutieri au plecat de la o cercetare la alta, pentru că accidentele s-au succedat pe bandă rulantă. Din fericire, n-a fost niciunul mortal.

Cel mai uşor accident a fost la Girov, unde un bărbat, de 56 de ani, din Roman, a intrat pe contrasens, iar maşina lui s-a izbit de o alta care circula dinspre Piatra-Neamţ spre Roman. Coliziunea s-a soldat cu avarii uşoare şi cu doi răniţi care au suferit leziuni superficiale.

Vineri seara, la Secuieni, a avut loc însă un accident grav. Un şofer începător, în vârstă de 18 ani, din Buhuşi, nu a observat la timp o căruţă şi, în încercarea de a evita coliziunea, a făcut o manevră bruscă, dar a pierdut controlul asupra direcţiei şi a intrat într-o maşină staţionată în afara carosabilului. Un bărbat din autoturismul staţionat a fost lovit violent şi transportat la spital în stare gravă.

Sâmbătă după-amiază, un alt accident grav s-a petrecut la Dobreni, unde un bărbat, de 51 de ani, din Vânători-Neamţ, a adormit la volan, iar maşina a ieşit de pe şosea, s-a izbit de un copac şi apoi s-a răsturnat. Câteva ore mai târziu un alt bărbat, de 66 de ani, a fost rănit grav în timp ce traversa neregulamentar DN 15, în localitatea Bistriţa. El a fost lovit în plin de un autoturism condus de un şofer de 47 de ani din Piatra-Neamţ. (C.M.)