papagalii fara bilet

Cum stăteam noi și ne uitam prin fel de fel de hârtii, numa ce dăm peste niște ziceri ale unor premăreți den județ, care, asemeni predecesorilor din epoca de tristă amintire, se întrec în a se lăuda cu realizări mărețe prin fel de fel de ziare. Nu mai departe toți zice că școlile îs gata să înceapă anu`, condițiile îs europene, cornuri și lapte buluc și așa mai departe. Acuma noi nu înțelegem de ce mai rup clănțile ușilor de la cejeu pentru bani de școli. Tot așa nu înțălegem ce fel de raport o făcut gheneralul Stan ca să se implementeze nu știu ce management, când premarii o țin pe-a lor că nu-s bani. Așa că cejeul nu știm ce o să facă cu școalele, dar cei de la sănătățuri ne-o asigurat că și anu` ăsta copchiii o să poarte apă de acasă și în plus umblă vorba că or să meargă și mult pe jos, că mașini de dus la școală… ori nu-s, ori îs defecte, ori îs pe hârtie. Deci, e un management de moare caii !

Eheee, ziceam noi de junele șăf de la pesedeu că n-o fost la șădinți. Că cică o scris că o fost motivat că s-o dus să face baie de mulțime la conșertul lui Pink Floyd de la București. Adică, act de cultură peste unu`politic, că s-o cântat de ziduri, păreți și s-o atins de dictatori. Acuma, din ce știm noi, trupa asta s-o despărțit de ceva vreme, de unde tragem concluzia, că are un conselier de muzică care n-o făcut nici el armata, ori poate o vrut să meargă la altceva și s-o nimerit acolo. Trecem peste faptu` că pe feisbuc, unde o scris că să duce la conșertu` Pink Floyd, o primit mânuțe cu degetu-n sus cât n-o primit în toată campania. Așteptăm să vedem dacă șăfimea de peste el l-o trage de perciuni, că ei nu s-o dus la conșert.

La premăria lui dom` Gigi (să trăiți!) se anunță numărători de manageri pe la firmele de sub streașina instituției, că dom` premare s-o tras pe concluzii că mai este unii care trage mamiferele de cozi ori îs numai cu numele, adică nu-i cum vrea el să fie, când i-o pus pă foncții. Acuma noi știm că gheneralu` Stan vrea revoluție la școli după prințipul „pleacă ai noștri, vin ai noștri“ și că la sănătăți se caută numai mâini drepte și adjuncți cu fruntea plecată. Așa că dom` Gigi, noi zicem să faceți rocăzi, poate-poate s-o nimeri omu` și postu` potrivit și ieșim cu bine din iarnă, ca să fie ce schimba la primăvară. Că nu-i mare deranj să puneți injineri la școli și profesori la drumuri, că tot una e, după cum zice și cumătru` den dreapta.

Articolul precedentGhiozdane de la Primărie pentru copiii nevoiaşi
Articolul următorTunuri sub Cetate