Când vine vorba să ajungi la vreun partid să deie bani, imediat ți se pune placa că partidu e sărac și că nu este fonduri, că legea e ticăloasă și nu lasă să se puie bani deoparte și se trăiește de azi pe mâine din bruma de cotizație a membrilor, mândri că votează când vine vremea de așa ceva. Zilele astea am aflat un mic ghișeft al unui șăf de partid din târgu lui dom Harpa, care primește dintr-o afacere cu lemne, absolut legală în descrierile susținătorilor, vreo douăj`cinci de mii de coco pentru logistică și alte acareturi. Acuma fie vorba între noi, să nu ne spună cineva că afacerea asta legală cu lemne nu are oarece proptele de partid, iar antreprenoru este pătruns până la rărunchi de dragoste pentru politică și pentru șăfii ei. Să fim sobri!

În fieful filialei pesedeului de la noi, o seamă de voci se întreabă cine îi reprezintă de fapt pe ei la centru, că șăfu s-o făcut de maro de când cu șosetele la televizor, alți aleși se ocupă de alte chestiuni și luptă pentru propășirea zonei, iar ei se simt cam de izbeliște. Acuma judecând după aparițiile de pe televizoarele naționale ar fi dom Harbuz, care nu-i chiar cucurbitaceu cum îi zice numele, ci se descurcă la verbe și dă bine la combateri. Așa că, uite răspunsu pentru cei ce sunt frământați de treaba asta. Corect?

Ne așteptam ca să fie mai multă fierbere înainte de campania din toamna asta, dar când colo, se pare că partidele se ocupă de zacuști și murături, decât de evenimentul din mijlocul toamnei. Că am văzut cum pesedeii s-o adunat ca la meci, dar cu arcanu, să-l vază pe candidatu lor, iar la ceilanți cam palid. Și nu că n-ar fi loc. Că doamna Nuți își are bazinul electoral pe la dom Leo și ar fi fost nimerită o chermeză cu chiuituri, mai cu seamă că, virgulă, candidata, o început a face pită la televizor, ceea ce nu-i rău pentru o președintă gospodină, o dat pe gât și-o pălincă ca s-arate cine-I cucoșu-n adunare, ca să nu mai pomenim că l-o dat gata pe ăsta den mijloc cu pozele mneaei secsi de revistă. Deci dom Leo, vă rugăm insistați, că noi venim.

Articolul precedentȘah pentru 10 școli din Neamț
Articolul următorOspitalitatea din „Perla Moldovei” nu e şi pentru animale