0:00

Meteorologii au emis o informare și o atenționare cod galben pentru perioada 6 aprilie ora 21 – 8 aprilie 10 când va predomina ninsoarea, vântul puternic și răcirea accentuată a vremii.

Potrivit ANM, începând din această noapte (6/7 aprilie), în sud-vestul, centrul și nord-estul ţării, precum și în zonele montane și deluroase, vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15…20 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte.

Vremea se răcește și revin ninsorile, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte peste 70 km/h, spulberând zăpada.

Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toată țara, cu temperaturi minime preponderent negative. Precipitații mixte, dar slabe cantitativ, se vor semnala pe parcursul zilei de marți (6 aprilie) și în regiunile nord-vestice. Până sâmbătă (10 aprilie) vremea se va menține deosebit de rece, iar în cursul nopților și al dimineților local se va produce brumă.

Ninsori însemnate vor cădea mai ales din această noapte și până mâine, 7 aprilie, la ora 18, zonele vizate fiind cele semnalate de codul galben.

În intervalul menționat, în sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, va ninge, local însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h. La altitudini de peste 1500 m, vor fi rafale de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

Articolul precedent171 puieți de stejar plantați de jandarmii nemțeni
Articolul următorAtenție! Doar cu programare online se pot depune actele la Serviciul Înmatriculări