reclama autocenter

papagalii fara bilet

Oameni buni, e groasă! Aseară, dupe ce am testat recolta de la anu` dă rachiu de smochine lânoase dintr-un pet dă stejar (extremă urgență) la doi litre, am zis să ne uităm, ca tot spectatoru` ostenit, la teveu. Să-mi sară penele, dacă nu ne-o ieșit și ultima picătură dă rachie când o apărut il comandante (pentru onor, spre dreapta !) pă plășmi, să ne anunță cum că el vrea să face alt referendum tințaș, cu peceți și chiote ca să mai trimeată acasă o seamă de aleși, care răspiră aeru` și strică marafeții creștinilor plătitori dă impozite. Acuma nu zic că nu-i cușher treaba asta, da` pă noi ne lovește, că ne trimite subiecții la prașila a doua de vară și nu mai avem decât să ne râdem pă noi, unu cu altu. O să ne fie dor de oarece inși făcuți aleși la recensământul izmenelor, care își dau cu stângu-n dreptu` cu o frenezie, mai ceva ca a lui Bănel la Steaua. Unde mai găsim noi dume alese date zemos la un păhar de șpriț dă vin, de să crape mâțele jucându-se cu ele ? E? Vin vremuri triste. Da` io zic, să nu disperăm, sigur o să aibe grijă ceilanți care rămâne, să-i înlocuiască cu succesuri și să ne deie de lucru pentru încă un almanah.

Ăsta den mijloc, când o auzit de referendum s-o apucat de râs. Că să vedeți ce vânturi din pupa or să fie, după ce or să se dea la popor fasole pe jumătate fiarte, la sărbători cu chiuituri dă campanie. Noroc că i-am luat telefonu` din mână, că voia să-l sune pe șăfu` de la cejeu (dom` Culiță, să trăiț, pentru onor, jos pălăria!) să șchimbe pă ăla de face fasolele, că ultima oară o pus niște enibahar cu proteză modificat genetic (adică dă Podu` Iloaiei) și n-o ieșit afară vreo tri zile, de frică să nu prindă viteză prea mare datorită efectului Coandă din partea care nu se vede la televizor, a ființăi sale. Da` l-am scăpat și l-o sunat pe dom` premare (dom` Gigi, să trăiț elegant!), care era pă jos dă râs și el de ultimile majorități de la județ anunțate pe sub streașina urechilor. O răspuns secretara lu` dom` Gigi, care o zis că ea nu știe de enibahar din ăsta, că ea folosește numa` Luiviuton cu dungi. Voila, dă vezi!

Cumătru` o stat sobru, că o primit de la nu știu ce enstitut titlul de felcer basca cum laude și era înciudat, că frezeru` care l-o tuns era băut și-o scăpat foarfecele la vale, mai-mai să rămână fără mândrețe de perciuni, de care trage acuma să-i facă la loc până la gumarii domniei sale. Da` când o auzit că-i loc de referendoase, imediat o scos abacu` de sub perini ș-o început să socotească cât îi iesă, dacă se bagă să numere voturile ca la pesedeu, unu` câte două, dupe formula clasică: patru și cu trei face șapte … și cu trei, treisprezece. Socotește vr`o juma de oră și-mi zice el: Măi, cumătre, cu banii pă două referende din astea, hrănim Africa un an și mai rămâne și rest. Acuma, eu nu mă pricep tare la artimetică, că am preferat s-o fluier la școala premară, da` mă gândesc, că domnu` prezident dă la Cotroceni sigur o pus ceva deoparte, că prea era abraș pă televizoarele den popor, mai ales la beunuteve, unde le-o prelungit la oameni programu` cu vreo tri ceasuri fără TVA. Și-o mai zis ceva de mamă, da n-am înțăles ce.

Articolul precedentPrimarul Leoreanu, la Constanța după Dragnea
Articolul următorConcurs “Totemul”