papagalii fara bilet

După ce am zis de domnu` premare de târgu` den orașu` cu cetate că s-o trezit cu o posibilă contracandidată la alegerile dă peste trei ani fără un sfert, aflăm că să zumzăie pe sub streșini dă sedii partidoase, o alegație păroasă dar cu sâmbure de adevăr dupe care tare i-ar fi bine să scape de domnu` vice. Că el este meșter la lemne, butuci și cetini dă foioase și dă ce să ieie locu` unuia care să fie supus și să nu știe de nici unele, da` să fie de-al locului, adică dă partid. Acuma nu băgăm pana în smoală că n-ar fi drept, pen`că îs asfalturi de pus, borduri de așăzat, vopseli dă făcut și multe altele lucrări de două ori de f acturat, pardon, de plătit. Și o fi domnu` vice băiat de chioșc, dar nu să știe niciodată, că luptele politice e grele și pline de șotii, bașca e unii fără manere și fluieră unde nu trebe, adică pă fire roșii la ceasuri dă taină și iese deranj cu zurgălăi. Așa că acuma se caută pă persoană fizică un insete care să se potrivească mănușă pă dorințele lu` domnu` premare. Acuma să videm dacă și junele șăf de la pesedeu se muncește la fel ori o uitat dă alianța cu chiote și majorități prin consilii și comisii dă votat cu picioarele den spate. Ca să vezi ce face vinu` de anu` trecut la oameni fără antrenament.

Să știț că nu l-am vindecat pe ăsta den mijlkoc de alean dă doamna Nuți. I s-o pleoștit penele pe stânga, nu mai manâncă, o refuzat și rachiu` dă sfeclă (de la o rudenie den Dolhasca), bașca că o devenit cam țâfnos. Și tot sună la cabenetu` lui doamna, și răspunde o duduie și-i zice că nu trece pe la el. S-o arvunit și-n audienție și nemica. Doamna Nuți, ioc! Acuma noi nu suntem de alantăieri pe craca asta ș-avem o brumă dă cunoștinți cu pene care ne-o zis că doamna Nuți (săru` mâna de la stânga la dreapta!) îi dusă la băi să să reculege cu cumpărături. În traducție den picioare ar fi cum că stă la adăpost să vază dacă poporu` ie sănsibil la devorțuri și o fie luată ca și damă singură și fără obligații. Ăsta cu peciunii până la genunchi (că n-o reușit să-i intinză până la gumari) zice că doamna n-o să steie fără străjer multă vreme, că o auzit el că ieste un partiduț fierbinte dă dreapta și plăcut lu` domnu prezident (pentru onor, înainte!) care ie gata să o absoarbă cu tot cu rudenii, animale de casă și restu` vuitoane. Eu aș pune rămășag că să face și cumătră de-a doilea cu domnu` prezident, adică o să-i boteze nepoata`, păzită de pe acuma dă sepepiști.O să videm.

Vă povesteam dăspre junele domnu` prifect navetist de două ori pe săptămână, cum s-o dus la întălnirea cu doamna șefă de la nemți cu brăcinarii sub cămeșă, de-o crăpat obraji dă deranj dă PR (pi ar) la gazdele care l-o primit. După ce și șăfu` cel mare de la cejeu (dom` Culiță, să trăiț`!) l-o beștelit că nu să cade să mergi în fața doamnelor cu cămeșa peste izmene, s-o apucat junele prifect să se jălească la governoi că are nevoie de necesități. Că nu are frizer, manichiuristă, felcer, doftor și alte acareturi pentru care el musai trebe să face naveta la celalant municipiu, la domnu` Leo (să trăț`!). Acuma noi nu știm dacă guvernoiu` o aprobat referatu cu lista dă nevoi pă necesități dă persoană fizică, da` dacă nu, noi avem niște cunoștinț competente, fleașcă de meserie în tuns fără anestezie, manichiuri cu finalizare, masaje bărboase la închieturi, bașca un chinez care vindecă cu niște alifii orice defecțiune la vreo instalație, dacă este. Așa că așteptăm să-l videm pă junele prifect ferchezuit, cu frizura în regulă și la patru ace, că băgăm de seamă că n-o făcut armata.

Articolul precedentNemțenii aleargă la Centrele de Permanență
Articolul următorPoliticienii din Târgu Neamț prezenţi la Ziua Eroilor