reclama autocenter

manastirea_durau_iarna1

Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor și a cantităților de precipitații pe teritoriul României, până în luna ianuarie 2014. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distributia cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

* Noiembrie: Temperatura aerului va înregistra în general valori apropiate de normele climatologice, exceptând zonele sud-estice unde sunt estimate valori peste cele normale, iar în cele nordice, sub mediile multianuale. Precipitațiile lunare se vor situa peste mediile climatologice în estul și centrul țării, local sub medie în sud, iar în restul teritoriului acestea vor fi în general normale.

* Decembrie: Regimul termic va fi normal în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile nordice și centrale sunt posibile medii ale temperaturilor mai scăzute decât normele climatologice. Cantitățile lunare de precipitații se vor situa peste media climatologică în centrul, estul și sud-estul țării și apropiate de normalul perioadei în celelalte regiuni.

* Ianuarie: Valorile termice vor fi, în general, apropiate de mediile multianuale, iar local în partea de sud și sud-est a țării sunt posibile temperaturi peste normele climatologice. Cantitățile lunare de precipitații vor fi în general apropiate de media climatologică, exceptând regiunile vestice, sud-vestice și centrale, unde sunt posibile valori excedentare. (Z.C.H.)

Articolul precedentPărintele Nicolae Grebenea, 108 ani de la naştere
Articolul următorCUVÂNT DE ÎNVĂŢĂTURĂ SPIRITUALĂ AL ZILEI