reclama autocenter

ghiocei zapada

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) estimează, pentru intervalul 11-23 februarie, un regim termic în general peste normele perioadei, cu temperaturi medii diurne între 6 și 16 grade Celsius, dar și cu precipitații în întreaga țară, mai ales sub formă de ploaie. În Moldova, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, de-a lungul celor două săptămâni de prognoză.

Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse în medie între 4 și 7 grade și doar în jurul datei de 16 februarie se pot apropia de 10 grade Celsius, în timp ce minimele vor oscila între minus 3 și zero grade, cu excepția nopții de 11 februarie, când pot coborî la medii de minus 6 grade Celsius.

În intervalele 12-14 februarie și în 16-21 februarie, vor fi ploi slabe sau burnițe, iar trecător lapovițe sau fulguieli. La munte, în primele șapte zile ale perioadei de prognoză, maximele termice se vor situa în medie între 1 și 8 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în zilele de 11, 12 și 16 februarie. De asemenea, minimele se vor încadra între minus 4 și plus 2 grade, caracterizând o vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă.

După data de 17 februarie, vremea se va răci, astfel încât temperaturile diurne vor avea valori medii în jur de zero grade Celsius, iar cele nocturne vor fi, în medie, în jur de minus 6 grade Celsius. În perioada 12-14 februarie, vor fi precipitații slabe sub formă de ploaie, dar trecător și lapoviță și ninsoare în zonele înalte. După data de 16 februarie și până la sfârșitul intervalului, vor predomina ninsorile, dar slabe cantitativ. Prognoza ANM, valabilă pentru perioada 11-23 februarie 2014, are la bază datele provenite de la Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) din Reading, Anglia. (Z.C.H.)

Articolul precedentElevii navetiști, la mâna Ministerului
Articolul următorDouă vaci neidentificate