pietricica turism
Bicicleta eliptica

Bicicleta eliptica face parte din categoria aparatelor de fitness ideale pentru a te antrena acasa, rapid si eficient. In primul rand, am putea aprecia ca astfel de biciclete sunt silentioase si nu ocupa mult spatiu. In al doilea rand, acestea sunt foarte sigure si benefice pentru sanatate, astfel incat te poti antrena fara riscuri. Insa aceste aspecte sunt doar generalitati – motivele concrete pentru care sa optezi in favoarea unei biciclete eliptice sunt mult mai multe!

Iata ce considera Sport-Mag, magazin specializat in comercializarea de aparate fitness si articole sportive, despre utilizarea bicicletei eliptice:

  1. Cu ajutorul unei astfel de biciclete poti arde pana la 800 de calorii in doar 60 de minute, in functie de nivelul de intensitate al exercitiilor. Ai posibilitatea sa reglezi nivelul de dificultate al antrenamentelor tale, raportandu-te la obiectivele pe care ti le-ai propus sa le atingi. Astfel, poti slabi in timp record si sa te mentii la greutatea ideala, prin exercitii intense efectuate chiar la tine acasa.
  2. Utilizarea constanta a bicicletei eliptice, cel putin 30 de minute pe zi la intensitate medie sau maxima, contribuie la tonifierea masei musculare a feselor, coapselor si gambelor. Pentru rezultate vizibile in scurt timp si durabile, antrenamentele cardio trebuie combinate cu un regim alimentar corespunzator, bogat in fibre si proteine!
  3. Bicicleta eliptica, spre deosebire de alte modele, nu-ti lucreaza doar partea inferioara a corpului, ci si partea superioara! Deoarece in miscarea specifica unei asemenea biciclete sunt implicate si bratele, vei beneficia inclusiv de antrenarea muschilor spatelui, bicepsului si tricepsului. De asemenea, vei depune efort si la nivelul pieptului si abdomenului. Pentru a-ti dezvolta diferite grupe de muschi, poti pedala atat inainte, cat si inapoi. Combina cele doua tipuri de miscare pentru un antrenament complet cu rezultate surprinzatoare!
  4. Pedalarea pe o bicicleta eliptica te ajuta sa te relaxezi, sa te eliberezi de stres si sa obtii un tonus psihic mai bun. Totodata, acest antrenament iti imbunatateste conditia fizica – iti creste rezistenta la efort si iti intareste sistemul imunitar.
  5. Mai mult, bicicleta reduce riscul aparitiei bolilor metabolice si contribuie la mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular. Prin efortul fizic depus in mod controlat, inima ta va deveni mai puternica, iar tensiunea arteriala se va diminua. Simultan, inima si plamanii tai vor functiona mai bine. De asemenea, aceste exercitii vor avea efecte benefice si asupra articulatiilor sau coloanei vertebrale.
  6. Bicicleta eliptica este recomandata in special pentru recuperare medicala si persoane cu probleme de sanatate la nivelul articulatiilor sau coloanei vertebrale. Utilizand o asemenea bicicleta, talpa piciorului tau nu va depasi suprafata pedalelor, iar astfel nu vei simti durere la nivelul articulatiilor. Acestea vor fi protejate in timpul antrenamentului.
  7. Majoritatea bicicletelor eliptice au un design robust si stabil, cu manere ajustabile si senzori de puls incorporati. Aceste aparate dispun de scaun reglabil, pedale aderente si spatioase. In plus, orice bicicleta este prevazuta de obicei cu un calculator ce-ti pune la dispozitie multiple functii inteligente pentru monitorizarea antrenamentului: timp, viteza, distanta, calorii, scanare etc. Acest aparat de fitness este practic si accesibil oricui, indiferent de conditia fizica!
  8. Nu in ultimul rand, daca vei opta pentru o bicicleta eliptica pe care sa o folosesti acasa ori de cate ori doresti, rapid si eficient, vei economisi bani, timp si energie!