0:00

Tinerii nemțeni ce vor să urmeze o carieră militară se pot înscrie la admiterea în colegiile naționale, învățământul universitar și postliceal de profil. Centrul Militar Județean Neamț anunță că la colegiile naționale militare sunt 816 locuri pentru cei cu vârsta de cel mult 16 ani împliniți, iar înscrierile au loc în perioada 25 ianuarie – 24 martie.

Vrei să fii militar? Oportunități și calendarul examenelor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari, unde sunt 447 de locuri, şi a subofiţerilor, cu 1.013 de locuri, înscrierea are loc până la data de 2 iunie. Aici se pot înscrie elevii aflaţi în ultimul an de liceu şi absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat cu vârsta de cel mult 28 de ani împliniţi în cursul anului 2023. Admiterea constă într-o probă de evaluare a cunoştinţelor la disciplinele matematică şi limba engleză.

Pentru învăţământul universitar militar de formare a ofiţerilor (124 de locuri) şi învăţământul universitar civil (medicină, 75 de locuri), înscrierea celor interesați are loc până la data de 31 mai. Examenul constă într-o probă de evaluare a cunoştinţelor la disciplinele matematică, informatică şi limba engleză. Admiterea în instituţiile de învăţământ universitar din afara MApN (domeniul de licenţă Sănătate) se desfăşoară conform metodologiilor proprii, elaborate de aceste instituţii. Sunt eligibili elevii din ultimul an de liceu şi absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat şi vârsta de cel mult 26 de ani (24 pentru aviaţie-naviganţi) împliniţi în cursul anului 2023.

Înscrierea se poate face pe platforma:  https://www.recrutaremapn.ro/alegere.php, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, doritorii trebuie să se prezinte la sediul Biroului informare-recrutare Neamţ, pe strada Durăului, nr. 9, Piatra Neamț, luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.00-16.00, marţi între orele 10.00-18.00. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefoan 0233213886, 0233213473 int. 117, 0732560973.

Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro sau paginile oficiale de Facebook, RecrutareMApN şi Centrul Militar Judeţean Neamţ.

(G.S.)

Articolul precedentCe este jocul de ruletă și ce trebuie să știi despre acesta
Articolul următorSalvamont Neamț solicită 3 posturi noi
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.