Vârstnicii care trăiesc la Centrul Social Pietricica din Piatra Neamț erau, astăzi, 7 octombrie, la amiază, adunați în hol, în așteptarea unei prăznuiri.

Mulți au votat încă de ieri, la secția de votare amenajată la grădinița din apropiere. ”Ieri, când s-a deschis votul, am fost primul. La 79 de ani, mulțumesc lui Dumnezeu, încă mai pot merge! Noi, de aici, din centru, care ne putem mișca, am votat la grădiniță, vizavi, dar câțiva, care nu pot merge, au votat aici, chiar mai înainte au fost aici, cu urna. Nu știam ce se votează exact, dar mi-au explicat doamnele de-acolo: Constituția, da sau nu. Nu știu ce se modifică, ăia mari știu”, ne-a spus un bătrân care era afară, la soare, în curte.

În club, alți pensionari urmăreau o emisiune la televizor și, pe partea opusă, la capătul holului, alții discutau cu asistenta socială. Mariana Apintei ne-a explicat că tocmai ce, de vreun sfert de oră, a plecat grupul format din trei persoane, dintre care doi polițiști, cu urna mobilă. ”Am avut solicitări de la 15 persoane, nedeplasabile, care au dorit să voteze și au făcut cerere în nume propriu, cu actele medicale justificative de la medicul de familie. Au votat 13, fiindcă doi nu au avut buletinele, actele de identitate sunt la aparținătorii lor. Restul au mers la secție și au votat, care au dorit. Avem 88 de persoane cazate în centru, dar nu știm câți au votat la secție, fiecare care a dorit a mers și a votat”, a precizat asistenta.

Cântece populare se auzeau pe holul și din clubul centrului. Pensionarii, unii îmbrăcați elegant, ca în zi de duminică, dar și pentru evenimentul ce avea să înceapă la ora 13, ne-au spus că au fost la vot. ”Pentru binele țării, am votat!” – a spus un bărbat, urmat imediat de un altul – ”Dar cine știe ce-o mai fi”. Sosirea părintelui și a dascălului a pus capăt discuției despre foștii lor colegi de cămin, pe care se pregăteau să-i pomenească. (C.I.)

FOTO:

 

 

Articolul precedent”Toate îndemnurile la vot ale bisericilor sunt boicotate de partide”
Articolul următorReferendum ora 16: 20,29% prezență în Neamț, 433.53% la Mănăstirea Sihăstria!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.