Visul poetului Adrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii ”G. T. Kirileanu” Neamț, de a avea la Piatra Neamț o statuie a dramaturgului Ioan Luca Caragiale prinde din ce în ce mai mult contur. Sculptorul nemțean Lucian Tudorache, desemnat artistul plastic al anului 2016 de Uniunea Artiştilor Plastici (UAP) Neamț, va începe în curând lucrarea, durata de realizare fiind de 6 luni. Statuia va fi confecționată din bronz turnat și-l va reprezenta pe Caragiale în mărime naturală. Ea va fi amplasată pe esplanada din fața bibliotecii.

”Investiția se ridică la suma de 90.000 de lei. Susținătorii financiari și morali ai acestui proiect sunt Consiliul Județean Neamț, Consiliul Local Piatra Neamț și o serie de sponsori. Până la sfârșitul anului va fi gata. În 2017 se celebrează 105 ani de la moartea lui Ioan Luca Caragiale și 165 de la naștere”, a spus Adrian Alui Gheorghe.

Directorul Bibliotecii ”G.T. Kirileanu” Neamț este și inițiatorul realizării bustului lui Mihai Eminescu, dezvelit oficial la 14 ianuarie 2014. (Ana MOISE)

Articolul precedent”Vacanțele Muzicale” de la Piatra Neamț, înregistrate la OSIM
Articolul următorGenocidul armean comemorat la Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.