Andrei Butnaru, cel mai bun produs al școlii pietrene de volei din ultimii ani, va juca în următoarele patru sezoane la Știința Explorări Baia Mare. Născut la 9 februarie 1998, el măsoară 2,06 m și evoluează pe postul de centru fiind considerat unul dintre jucătorii cu cel mai bun blocaj din generația tânără.

Cooptarea mea în lotul echipei din Baia Mare este rezultatul a 5 ani de muncă alături de profesorii Rareș Gavril și Andrei Nica, cărora vreau să le mulțumesc. În acești patru ani pe care o să-i petrec la Știința Explorări vreau să-mi îmbunătățesc calitățile sportive și sper că, în următorii ani, o să-mi solicitați un interviu fiind la lotul național de seniori”, a declarat Andrei Butnaru. El a mai spus că Știința Explorări este varianta ideală acum când abia și-a încheiat junioratul și nu-l deranjează concurența puternică de pe postul său unde mai evoluează Ștefan Lupu și Codrin Mocanu, ex-componenții formației VCM-LPS Piatra Neamț. ”Eu doresc să mă pregătesc cât mai bine, să progresez constant și să nu-i dezamăgesc pe cei care au încredere în mine”, a mai afirmat fostul internațional de juniori.

În ultimul an competițional, Andrei Butnaru a evoluat cu dublă legitimare la LPS Piatra Neamț (locul VI la turneul final al juniorilor) și CSM Suceava (locul IV la turneul de promovare în divizia A1). (Ana MOISE)