0:00

Vlad Roşu – jandarmul instruit de experţi chinezi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSergentul major Vlad Roșu, din cadrul Jandarmeriei Neamț, este unul dintre cei 40 de jandarmi români, care au participat la un stagiu de pregătire, în perioada 11 septembrie – 6 octombrie, la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montani Sinaia. Pregătirea s-a făcut în domeniul artelor marţiale, sub îndrumarea unui colectiv de instructori din cadrul Trupelor Poliţiei Populare Chineze.

„Timp de o lună de zile,  sergentul major Vlad Roşu din cadrul Detaşamentul 1 Mobil, alături de alţi jandarmi încadraţi în domeniile de ordine publică din unităţile Jandarmeriei Române, a făcut obiectul unui program comun de instruire unde a învăţat tehnici de kata şi kumite de la experţii chinezi şi a beneficiat de o pregătire intensă pentru a-şi cunoaşte limitele fizice şi psihice”, a precizat căpitanul Marius Gămănuț, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Neamț.

Vlad Roşu – jandarmul instruit de experţi chinezi, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Stagiul de pregătire în domeniul artelor marţiale a creat premisele pentru însuşirea de către personalul Jandarmeriei Române, a tehnicilor de autoapărare, cu sprijinul celor mai buni specialişti în domeniu”.

Vlad Roşu are 23 de ani, este originar din Buda-Oşeşti, judeţul Vaslui, și a absolvit, ca şef de promoţie, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni în anul 2016. (C.M.)

Articolul precedentFOTO Două săptămâni până la predarea Pediatriei
Articolul următorPolițiștii au învățat armurierii cum să se ferească de infracțiuni
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.