Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț, și viceprimarul Luminița Vîrlan au primit, astăzi, 23 mai, vizita unei delegații de la Liceul Saint-Exupéry din localitatea Saint-Raphael, regiunea PACA, Franța. Întâlnirea a fost prilejuită de un proiect de înfrățire între unitatea franceză de învățământ și Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra Neamț. Această alianță, al cărei document oficial a fost semnat în luna mai 2016, este rezultatul unei colaborări strânse pe care cele două licee au avut-o în cadrul proiectului Erasmus+. Este vorba despre un proiect multianual pe teme de educație la care participă atât profesori, cât și elevi de la cele două unități de învățământ.

Philippe Chevalier, directorul Liceului Saint-Exupéry: „Vă mulțumim pentru primirea dv., este foarte importantă pentru noi. Sunt multe legături între Franța și România în ceea ce privește cultura, istoria și lingvistică. Sunt fericit că împărtășim aceleași valori și un proiect european comun. Vă felicit pentru buna organizare în cadrul comunității și pentru sprijinul oferit instituțiilor de învățământ”.

Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra Neamț: „Mă simt onorat de vizita dv., vă asigur de deschiderea instituției pe care o reprezint, fața de proiectele ce consolidează schimburile culturale dintre poporul francez și orașul nostru.  Voi oferi tot sprijinul meu în derularea acestor proiecte educaționale”. (A. MOISE; FOTO: Primăria Piatra Neamţ)

Articolul precedentGrădina de vară a ars din cauza unor umbrele
Articolul următorFarmacia Ardealul revoluționează sistemul de eliberare a medicamentelor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.