suceava muzeul bucovineiServiciul Etnografie, din cadrul Muzeului “Bucovinei” Suceava, organizează cea de a XX-a ediție a expoziției-concurs de desene “VIS DE COPIL ÎN CASA BUNICILOR”.

Tema concursului este definită de următoarele versuri: “De-i ști țese și urzi…/Nu ți-ar fi catrința ruptă/Nici cămașa descusută”.

Pot participa elevi cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani, din toate școlile municipiului Suceava, cu desene pe tema concursului.

“Lucrările vor fi predate la Muzeul Etnografic (Hanul Domnesc din Str. Ciprian Porumbescu nr. 5, Suceava), până la data de 1 iunie 2016. Acestea vor avea obligatoriu etichete lipite pe desen (dreapta jos) care vor cuprinde: numele și prenumele elevului, școala și clasa, numele și prenumele profesorului îndrumător. În vederea completării educației artistice a elevilor și stimularea interesului pentru realizarea desenelor pe tema mai sus menționată, vă invităm să vizitați muzeul nostru. Vernisajul și premierea lucrărilor vor avea loc în data de 3 iunie, ora 12:00, la Muzeul Etnografic – Hanul Domnesc”, a declarat muzeograf Maria Crușninschi. (ZCH NEWS)