pietricica turism

dvc 01

Campion incontestabil al şuturilor în propria-i tibie, Dan Vasile Constantin, declarat incompatibil de 3 ori consecutiv din 2006 încoace, se va lupta cu Agenţia Naţională de Integritate, la Curtea de Apel Bacău. Tribunalul Neamţ şi-a constatat necompetenţa materială în singura şedinţă din acest proces, la care Dan Vasile Constantin nu a fost prezent, şi a decis să decline cauza în favoarea instanţei superioare din judeţul vecin. Cum mai sunt doar câteva zile până la vacanţa judecătorească este foarte probabil ca procesul să înceapă abia în toamnă, timp suficient pentru ca Dan Vasile Constantin să exerseze în faţa oglinzii cea mai convingătoare expresie facială de reclamant hotărât să învingă “Integritatea”.

Procesul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Neamţ, pe 18 martie 2014, la câteva zile după ce Agenţia Naţională de Integritate a constatat că: “Dan Vasile Constantin s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier județean, a încheiat și semnat (în calitate de furnizor) un contract de furnizare produse, în valoare totală de 4.300 Lei, fără T.V.A, între S.C. LOCATO S.R.L. (societate în cadrul căreia acesta deține funcția de administrator special) și COMPANIA JUDEȚEANĂ APA SERV S.A. (companie în cadrul căreia acesta deține calitatea de reprezentant al C.J. Neamț în Adunarea Generală a Acționarilor)”.

Dan Vasile Constantin s-a călit în rolul de incompatibil din ianuarie 2006, când a picat din fruntea Consiliului Judeţean Neamţ pentru că deţinea simultan şi calitatea de administrator de firmă, cu acte în regulă. A contestat decizia prefectului de la acea vreme, dar a pierdut pe toate fronturile şi tot nu s-a învăţat minte. Şase ani mai târziu a fost prins iar în cumul de calităţi (prefect şi consilier judeţean) pentru ca acum să fie consilier, furnizor şi administrator special. Şi să-şi păstreze funcţia de consilier pe parcursul procesului, la capătul căruia riscă să fie sancţionat cu interzicerea ocupării acestei demnităţi timp de 3 ani. Perioadă în care n-ar fi de mirare ca drumul său politic să se desfacă iar în mai multe cărări incompatibile. (C. MIRCEA)