reclama autocenter

Viorel Chirilă, unul dintre liberalii nemţeni cu state vechi (cu carnet de partid sau fără) este siderat de ceea ce se întâmplă în acest moment în organizaţia PNL Neamţ.

Fostul preşedinte al PNL Piatra Neamţ susţine că actuala conducere a filialei a distrus organizaţia şi totodată şi-a aservit-o propriilor interese.

Într-un interviu acordat cotidianului ”Ceahlăul”, Viorel Chirilă a vorbit, cu amărăciune, despre ce mai înseamnă principiile liberalismului şi cât de mult mai sunt respectate în interiorul PNL Neamţ.

Reamintim că Viorel Chirilă a demisionat din PNL după ce, chiar de ziua sa de naştere, a fost demis din funcţia de preşedinte al PNL Piatra Neamţ. Demiterea venea după ce Chirilă susţinuse că liberalii trebuie să desemneze candidatul pentru funcţia de primar al municipiului Piatra Neamţ, şi nu conservatorii, aşa cum de altfel s-a şi întâmplat. La acea vreme, alături de Viorel Chirilă şi-a depus demisia din partid şi Liviu Negelschii. Ambii erau consilieri locali şi au demisionat şi din legislativul pietrean.

Reporter: Bună ziua domnule Viorel Chirilă. Ce mai faceţi, sunteţi la curent cu ce se mai întâmplă în PNL Neamţ?

Viorel Chirilă: Bună ziua. Ce să spun eu… De când a venit domnul Dorinel Ursărescu la conducerea PNL Neamţ a distrus practic o organizaţie prin înlăturarea tuturor liberalilor vechi şi devotaţi. A promovat tot felul de oameni pe criterii doar de el ştiute, criterii de fidelitate faţă de el ca persoană, şi nu de statut, regulament, program de guvernare a partidului. Este o stare de disperare pe care o are faţă de problemele lui personale şi nu ale PNL, pentru că PNL nu are probleme. Vrea să aibă puterea absolută în organizaţie. Îşi rezolvă problemele legate de afacerile personale.

Reporter: Cum vedeţi ultima decizie, cea de excludere a lui Andrei Ignat din PNL?

Viorel Chirilă: Organizaţia judeţeană şi cea locală, în special, au pierdut foarte mult, şi pierd în continuare, pierzând oameni cu experienţă, cu imagine în viaţa publică. Nu ştiu unde vor duce toate aceste lucruri. Dacă organizaţia centrală nu vede ce este aici, PNL Neamţ va scădea ca forţă aici. Mie îmi pare rău pentru ceea ce se întâmplă. Când am văzut cum se petrec lucrurile în PNL Neamţ, am preferat să îmi dau demisia şi să plec. Am dorit să se respecte regulile în interiorul unei organizaţii.

Reporter: Aţi luat în calcul de la momentul demisiei o eventuală revenire în PNL?

Viorel Chirilă: Am luat în calcul o revenire dar nu în condiţiile acestea. Nicidecum aşa cum este acum! Voi reveni când se va reorganiza PNL Neamţ, PNL Piatra Neamţ, pe respectarea statutului, a regulamentului de funcţionare, a normelor de promovare în partid şi în funcţiile publice. Şi asta dacă în interiorul partidului sunt suficienţi membri care să îşi dorească lucrurile acestea. Din ce am constatat atunci când am demisionat, dar şi acum, unii nu îşi pun problema respectării acestor lucruri. Cei mai vechi dintre membri pun însă această problemă. Nu mai există nici o onoare, respect, bun simţ, se degradează organizaţiile, oamenii din interiorul partidului sunt forţaţi să facă lucruri împotriva lor. Vedem starea societăţii civile că este reflecţia a ceea ce se întâmplă acum în partide, în special în PNL Neamţ.

(G.A.)                                                 

Articolul precedent”Libertate și Sclavie în România post-comunistă”: Mihail Neamțu va conferenția la Piatra Neamț
Articolul următorMercedes în flăcări

9 COMENTARII

 1. Ooo, sa vedeti acum cum intra sa comenteze si sa injure bodyguarzii de serviciu din PNL care percuteaza la comanda dlui presedinte Ursarescu…

  • Da, aveti dreptate… PNL Neamt pierde pe zi ce trece. Pe masura ce s-a innoit organizatia judeteana, cam toti noii membrii sunt acoliti de-ai presedintelui, adunati de prin alte partide sau de aiurea. Sunt tare curios ce scor vor avea la europarlamentare, cine o sa mai munceasca pentru ei, mai ales ca nu vor mai fi sub umbrela PSD-ului si va trebui sa se descurce singuri. Eu le urez de pe acum „bun venit in opozitie”!

 2. Da, Ursărescu a distrus organizaţia PNL Piatra Neamţ.
  Însă nu trebuie ignorat faptul că a făcut-o cu sprijinul lui Ignat, Strătilă şi alţi câţiva babalâci fraieri, care, naivi fiind, au crezut în promisiunile mincinoase ale şmecherului Ursărescu şi fiind convinşi că vor câştiga şi material de pe urma lui, l-au susţinut şi promovat înlăturându-i pe majoritatea membrilor vechi PNL Piatra Neamţ care au fost împotriva „ursarului”, a modului acestuia de a bate toba.
  Aşadar, să fie clar, nici Ursărescu n-ar fi reuşit mazilirea celor incomozi
  din Organizaţia PNL Piatra Neamţ, fără sprijinul sculelor din acest oraş
  plin de fraieri şi de creduli !!!

  • Eu nu inteleg o chestie: de ce spuneti ca Ignat a fost impotriva lui Chirila? Mi se pare fals. In primul rand ca nu avea din ce postura sa fie impotriva lui Chirila. Chirila era presedinte la municipiu iar Ignat era consilier judetean. Din cate stiu eu, situatia a fost exact invers, in 2008 cand a candidat Ignat impotriva lui Ursarescu s-au aliat toti: Stratila, Chirila si Ursarescu, impotriva lui Ignat, care a si pierdut. Din cate stiu eu nu au existat conflicte intre cei doi. Toate demiterile (indiferent ca au fost demisii, pana la urma tot fortate au fost) au fost facute de catre Ursarescu. Si lumea continua sa-i cante in struna. De ce? Habar n-am. Chiar nu inteleg.

 3. Fratele domnului Viorel Chirila, presedinte al organizatiei PNL Garcina, a fost de partea lui Ignat la Delegatia Permanenta, si-a exprimat public optiunea si nemultumirile si respectam acest lucru. Ce nu respectam este ca dansul a adus cu autocarul agitatori. Astfel, daca delegat cu drept de vot era doar presedintele organizatiei, domnul Popa in ce calitate l-a insotit? Ce rol avea? Sa faca scandal? Sa dea interviuri la Mesager cum ca nu-i primit? Sa faca figuratie cum ca a fost scos din lista de delegati pe nedrept? Sa sara la bataie? In esenta, sa faca jocul altor partide? Pe de alta parte, dl. Chirila, isi aminteste ca stabilirea candidatului PC la primaria Piatra Neamt a fost facuta la Bucuresti. Nu a fost o miscare gresita, intrucat s-au alocat PC-ului candidaturi in localitati cu sanse minime. Pentru PNL, la nivel national, a fost o miscare calculata la rece. Sigur… se putea merge in alegeri cu antenele ostile dar cu dl. Chirila alaturi… Frustrarea ulterioara (de inteles), e cu totul alt subiect. S-a suparat si a plecat. Dansul a vrut neaparat sa candideze, a facut-o si a scos un rezultat notabil. Ne-a dat pe spate si acu’ vrea inapoi sub umbrela, intrucat uninominalul l-a repus in anonimat… Minciuna prin omisiune e stilul cel mai gretos al tuturor politicienilor… Apropo, la momentul respectiv, Ignat l-a sapat maxim pt. a-i lua locul. Acu-s aliati… Penibil! E ciudat cum, in fiecare zi, ies in presa (si usa e, invariabil, deschisa) tot soiul de oameni de bine ce nu dorm noaptea de grija partidului si a electoratului acestuia… Tonomate? Poate… Interes? Sigur…

  ADMIN: „hai sifon”, „1 din cei 126 de bodyguarzi”, „ANTI tepari”, „mesagerul de…”, „ragi de prost”, „Gheorghe din Grumazesti”, „avocat din grumazesti” – sunt cateva din numele / identitatile cu care postati pe acest site. Coincidenta, doar la texte legate DOAR de un anume partid. Va felicitam sarguinta, felicitam si sefii de partid pt daruirea dvs dar, RUGAMINTE: nu ati vrea sa folositi un singur nume / pseudonim? Ca ne-am prins ca sunteti unul nu mai multi… 🙂 🙂 🙂

 4. Postacii lui Ursarescu sunt urmatorii:Stelian Mitrea, un soi de sluga pe la cabinetul prefectului Lazar, Andreea Govna -o amarata ajunsa si ea mare doamna pe la Prefectura si Claudiu Candrea -omul caruia Ursarescu i-a vandut o firma falimentara si care asteapta sa fie numit un fel de directoras la Tineret si Sport.
  Nu Ursarescu e vinovat de ce se intampla in PNL, ci aceia care nu l-au dat jos cand a inceput sa o ia razna, atat de la Neamt ,cat si de la Bucuresti unde situatia este foarte bine cunoscuta.

 5. I-mi vine sa rad deoarece il cunosc pe Ignat de mult si de cate ori ne intalneam ii spuneam..De ce nu te duci la psd,ca uite e mai bine acolo !! sau de ce nu te duci la pdl ca ei sunt acum pe val si i-mi spunea mereu…Eu sunt un pnl-ist adevarat si asa o sa mor..De unde am tras acum concluzia ca daca in politica nu esti curvistina si esti fidel unui partid,te-ai ars( sau ma rog te ard altii)…naspa..

Comments are closed.