arest 04Marius Strugaru (31 de ani) şi Vasile Bogdan (33 de ani), ambii din Borca, au fost ridicaţi de poliţişti, în seara de 8 decembrie, şi escortaţi la Penitenciarul Bacău, în vederea încarcerării.

Amândoi au fost condamnaţi definitiv pentru viol, primul primind o pedeapsă de 6 ani de închisoare, iar al doilea de 8 ani, pentru o faptă comisă la începutul anului 2014. Atunci, cei doi, împreună cu Răzvan Fedeleş (care a fost condamnat şi el la 7 ani de închisoare) au acostat o fată de 15 ani, elevă la liceul din comună, aflată în grija unui asistent maternal, au dus-o acasă la unul dintre ei şi au violat-o toţi.

Fedeleş a atacat decizia Judecătoriei Bicaz şi este singurul care încă se mai află în libertate. Magistraţii nu au stabilit doar pedepse cu executare pentru toţi cei trei violatori, ci şi daune de 50.000 de lei pe care trebuie să le plătească victimei.

În plus, după eliberare, toţi vor avea anumite drepturi civile interzise şi sunt obligaţi să nu se apropie de fata pe care au violat-o, nici de locuinţa acesteia şi nici de asistentul maternal care o are acum în grijă. (C. MIRCEA)