Am tot povestit în spațiul ăsta despre un pungaș al urbei, cu nume de personaj de telenovelă, care și-o făcut mendrele fără ca oamenii legii să-l scuture sau să-l dosească, pentru simplul motiv că e minor. Ei bine, insul acum e în Belgia, unde sigur nu s-a dus să puie osu la treabă, în loc să fie la reeducare într-o instituție a justiției, fapt ce trebuia să fie pus în operă îndată ce insul își serba luarea buletinului. Faptul că polițiștii o rămas cu buzele umflate în ceea ce-l privește pe Orlando, poate avea oarece cauze. O seamă de voci zice că insetele o știut ce-l așteaptă, calea pribegiei fiind lesne de pus în practică. Nu vă ascundem că și varianta cu cineva din altă instituție, care l-o avertizat, stă în picioare … și-n atari condiții ne întrebăm ce fac oamenii care ne ascultă cu abnegație, dacă se sifonează până la nivel de găinar?

După valul de arestări consecutive mai multor evenimente extrase parcă din filmele cu bătăi, cei rămași în cruda realitate au momente de reflexie, din care răsar dume destul de vesele. Una din ele e destul de autocritică, la modul că pe lângă cei nominalizați în scandalul cu Microsoftu și EADS, ei sunt niște nevinovați. Că și legea asta e cretină, cască ochii cât cepele la câteva zeci de mii de euro și adoarme brusc când crește numărul zerourilor mai mult de șase. În afară de această nedreptate flagrantă, oamenii văd și partea bună, adică realul avantaj al coabitării în aceeași instituție cu numele mari ale momentului, materializat probabil printr-o serie de stagii de perfecționare în ceea ce privește extragerea banului cu neuronul și cu pixul în dauna pumnului și bâtei. De remarcat ideea și nivelul analizei.

După bulucul de coduri meteo colorate cu asiduitate, încet, încet și zilele săptămânii devin tot așa, cu precizarea că, cel mai des e folosit negrul. Miercurea neagră, joia neagră, acuma avem vinerea neagră. De ce neagră? Simplu. Se cumpără cu predilecție noaptea, deci întuneric, deci negru. Asta una. Posesorii de carduri, uitate prin degetele copchiilor ori ale doamnelor fără milă de ochiu lui Ucigă-l toaca, se fac și ei negri când interoghează soldul a doua zi, deci de două ori negru. Din punctul nostru de vedere, putem avansa ideea unei sâmbete maro, pentru că, multe din cele cumpărate sunt catalogate drept … ceea ce lăsăm în locul unde și regele merge pe jos, în condițiile în care prețurile au fost anterior săltate, ca să aibe de unde scade la promoție. Excepție de la Black-Friday? Păi, folcloristele care nu dau reduceri și justiția, care nu mai dă amnistie nici picurată cu Wachs, românește ceară.

 Să aveți un uichend albăstros!